WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η αξία του Diet Coaching


22 Απριλίου 2016

ae578c490ca6de58_post.xxxlarge_2xκαθρεα.jpg

Επιτέλους αποφασίζετε να χάσετε το περιττό βάρος που σας ταλαιπωρεί εδώ και καιρό. Και το πρώτο πράγμα που κάνετε, είναι να βάλετε στόχο πόσα κιλά θέλετε να χάσετε και αφού εντοπίζετε τον αριθμό, μπαίνετε σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Και ενώ νιώθετε έτοιμες να αντιμετωπίσετε το νέα πρόκληση, ξαφνικά λυγίζετε. Εκεί που λέτε στον εαυτό σας ότι πρέπει να έχετε στο ψυγείο υγιεινά φαγητά, τελικά πάτε στο περίπτερο και αγοράζετε τα αγαπημένα σας μπισκότα. Εκεί που λέτε στον εαυτό σας ότι σήμερα που θα βγείτε έξω, θα φάτε το μισό από το φαγητό που σας σερβίρουν, καταλήγετε να έχετε αδειάσει το πιάτο σας και να έχετε φάει και γλυκό. Όμως κάθε πρωί που κοιτιέστε στο καθρέφτη, σκέφτεστε ότι δεν αντέχετε να αντικρίζετε το σώμα σας και από την άλλη μεριά δεν μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε. Τι κάνετε τότε; Πως θα μπορέσετε να χάσετε τα παραπανίσια κιλά; Ή μήπως δεν θα αδυνατίσετε ποτέ; Και εδώ είναι που έρχεται το diet coaching, μια μέθοδος υποστήριξης και καθοδήγησης για να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας και να αποκτήσετε ένα υγιές σώμα.

Τι είναι το Diet Coaching;

Το Diet Coaching είναι μια μέθοδος που έχει σκοπό την εκπαίδευση του μυαλού, ώστε να επιτευχθούν οι αλλαγές που θέλετε να κάνετε, στη προκειμένη περίπτωση η απώλεια βάρους, αλλά να είναι και μόνιμες. Ο diet coach δεν επιβάλει κάτι στον πελάτη του, αντ αυτού τον κατευθύνει και τον βοηθάει να καταλάβει ότι τα κιλά που θέλει να χάσει είναι δική του ανάγκη.  Το Diet Coaching αποσκοπεί να σας βάλει να σκεφτείτε, πως θα ήσασταν χωρίς τα περιττά κιλά και σας βοηθήσει να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια που συναντάτε στη προσπάθεια σας για να αδυνατίσετε. Με απλά λόγια:

  • Μαθαίνετε να σκέφτεστε τρόπους  που οδηγούν στις σωστές επιλογές και πως  να κάνετε πράξη τις σκέψεις σας.
  • Μαθαίνετε να κάνετε επιλογές που ταιριάζουν στο τρόπο ζωής σας, στα γούστα σας και στις ανάγκες σας.
  • Μαθαίνετε να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τις σκέψεις που σαμποτάρουν τη προσπάθεια απώλειας κιλών.
  • Αναπτύσσετε νέους τρόπους αντιμετώπισης του στρες και των αρνητικών συναισθημάτων, που στο παρελθόν σας οδηγούσαν σε υπερκατανάλωση τροφής.

Για παράδειγμα αν θέλετε να χάσετε 10 κιλά, το Diet Coaching σας βοηθάει ώστε να μην εστιάζετε στον αριθμό, αλλά στο βαθύτερο νόημα που υπάρχει πίσω από τη απώλεια βάρους. Και όταν το ανακαλύψετε, τότε η αλλαγή θα είναι μόνιμη, γιατί θα έχετε πλέον τον πλήρη έλεγχο απέναντι στο φαγητό. Και μη ξεχνάτε ότι η αλλαγή είναι κάτι πολύ προσωπικό, είναι μια επιθυμία για κάτι καλύτερο και αν τη θέλουμε πραγματικά θα τη πετύχουμε. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.