WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 μυστικά απώλειας βάρους που λένε οι διατροφολόγοι στους φίλους τους


18 Ιουνίου 2016

HNCK2043.jpg

Τα βασικά της απώλειας βάρους είναι γνωστά σε όλους. Πρέπει να αποφεύγουμε τις ανθυγιεινές τροφές, να τρώμε αρκετά superfoods και να πηγαίνουμε γυμναστήριο. Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο εύκολα και ενώ μπορεί να τα κάνουμε όλα αυτά, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην χάνουμε βάρος. Οι διατροφολόγοι έχουν μερικά μυστικά, τα οποία μέχρι τώρα αποκάλυπταν μόνο στους φίλους τους, όμως αποφάσισαν να τα αποκαλύψουν σε όλους.

  1. Η γυμναστική από μόνη της δεν έχει αποτέλεσμα

Ένα από τα λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά, είναι ότι αρχίζουμε την εντατική γυμναστική, νομίζοντας ότι έτσι θα χάσουμε βάρος. Όμως, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η άσκηση από μόνη της δεν μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα. Αν θέλετε να χάσετε κιλά, πρέπει να εστιάσετε στην κουζίνα σας. Με απλά λόγια πρέπει να μάθετε να τρώτε σωστά, όπως για παράδειγμα να ελέγχετε τις μερίδες και να γυμνάζεστε πάντα σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

  1. Κανένα τρόφιμο δεν απαγορεύεται

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, πριν αρχίσετε δίαιτα, είναι ποιο τρόφιμο δεν μπορείτε να αποχωριστείτε με τίποτα. Αν για παράδειγμα δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς λίγο σοκολάτα, αλλά παρόλα αυτά τη διαγράψετε με το που αρχίσετε δίαιτα, η αποτυχία είναι δεδομένη.

  1. Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί

Εάν είστε λάτρεις του κρασιού, τότε δεν υπάρχει λόγος να το απαρνηθείτε εντελώς, για να χάσετε κιλά. Μια μελέτη από το Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι όσοι έπιναν δυο ποτήρια κρασί την ημέρα, είχαν 70% λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι, σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν καθόλου. Cheers σε αυτό!

  1. Η διατροφή του συντρόφου σας είναι διαφορετική από τη δική σας

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες είναι ότι τρώνε την ίδια ποσότητα με τον σύντροφο τους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν στο διατροφικό πρόγραμμα του συντρόφου τους,  χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, με αποτέλεσμα να παίρνουν περιττά κιλά. Και αυτό συμβαίνει διότι οι άντρες συνήθως έχουν περισσότερες θερμιδικές ανάγκες από τις γυναίκες.

  1. Μη ζυγίστε κάθε λίγο και λιγάκι

Η ζυγαριά μπορεί να είναι ένας καλός σύμβουλος, αλλά μπορεί επίσης και να γίνει τροχοπέδη στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Ο αριθμός της κλίμακας αυξομειώνεται ανάλογα με την πρόσληψη υγρών, γι αυτό αν ζυγιζόμαστε σε καθημερινή βάση, το πιο πιθανό είναι να έχουμε κάθε φορά διαφορετικό βάρος. Μη σας πιάσει λοιπόν πανικός, αν ξυπνήσετε μια μέρα και είστε 2 κιλά βαρύτεροι από ό,τι ήσασταν εχθές, γιατί κατά πάσα πιθανότητα υπεύθυνος για αυτή τη ξαφνική αλλαγή είναι η πρόσληψη νατρίου ή ότι δεν έχετε πάει ακόμα στο μπάνιο.

  1. Αντιμετωπίστε την απώλεια βάρους σαν τον γάμο

Οι δίαιτες που υπόσχονται μια γρήγορη απώλεια βάρους είναι δελεαστικές, αλλά δεν έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Δυστυχώς  μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι ακολουθούν δίαιτες της μόδας, θα πάρουν και πάλι τα χαμένα κιλά το συντομότερο δυνατό. Γι αυτό αν πάρετε την απόφαση να ακολουθήσετε μια δίαιτα, θα πρέπει να έχετε υπομονή, επιμονή και πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.