WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 ροφήματα για να κοιμηθείτε πιο εύκολα


14 Ιουνίου 2016

DSC_2328.jpg

Σίγουρα οι περισσότεροι θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τον ύπνο. Παρόλα αυτά στην εποχή μας η αϋπνία έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας και ο ύπνος είναι πλέον είδος πολυτέλειας. Αντί λοιπόν να κάθεστε στο κρεβάτι και να μετράτε προβατάκια μέχρι να σας πάρει ο ύπνος, μπορείτε απλά να πιείτε τα παρακάτω ροφήματα.

Τσάι catnip

Όσοι έχετε γάτες τότε έχετε ακούσει και το catnip. Όμως αυτό το βότανο δεν είναι μόνο για τα αγαπημένα μας κατοικίδια, αλλά μπορούμε να το πιούμε και εμείς, γιατί έχει ισχυρές ιδιότητες κατά του άγχους. Επίσης μπορεί να μας ηρεμήσει και να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα.

Σπόροι Chia

Οι σπόροι Chia είναι ένα από τα γνωστά superfoods και έχουν ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία. Επίσης, περιέχουν υψηλά επίπεδα τριπτοφάνης, η οποία οδηγεί στην παραγωγή της σεροτονίνης και σε αυξημένες πιθανότητες για έναν καλύτερο ύπνο. Μπορείτε να απολαύστε τους σπόρους Chia λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα smoothie με Chia, γάλα και λιναρόσπορο.

Λυκίσκος

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον λυκίσκο από τη γεύση που δίνει στη μπύρα, όμως χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην ιατρική. Αρκετοί επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι αυτό το φυτό έχει τονωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Επίσης, αν πιείτε τον λυκίσκο σαν ρόφημα λίγο πριν πέσετε για ύπνο, τότε λειτουργεί ως φυσικό υπνωτικό.

Ρίζα βαλεριάνας

Τόσο οι αρχαίοι Έλληνες όσο και οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν τις ρίζες των λουλουδιών βαλεριάνα για να ανακουφιστούν από το άγχος και να μπορέσουν αν κοιμηθούν. Έχει αποδειχθεί ότι η βαλεριάνα χαρίζει έναν υγιή ύπνο και μειώνει το συχνό ξύπνημα, την ανησυχία και την ένταση. Μπορείτε να απολαύσετε τη βαλεριάνα σαν ρόφημα, ώστε να επωφεληθείτε από τις ηρεμιστικές της ιδιότητες.

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα αϋπνίας, σκεφτείτε το φάρμακο της φύσης αντί να πάρετε κάποιο χάπι. Γιατί ως γνωστό όσο πιο φυσικό τόσο πιο καλό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.