WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 κανόνες διατροφής για γρήγορη απώλεια βάρους


9 Σεπτεμβρίου 2016

Το σώμα μας χρειάζεται καύσιμα για να λειτουργήσει σωστά και η πηγή των καυσίμων είναι τα τρόφιμα. Αν όμως το παρακάνουμε παίρνουμε κιλά και τότε καταφεύγουμε σε διάφορες δίαιτες, με τις περισσότερες φορές να τα παρατάμε στη μέση της διαδρομής. Ποια είναι η λύση;  Το κλειδί βρίσκεται στην ισορροπία, αν δεν βρείτε τη σωστή ισορροπία δεν θα μπορέσετε να χάσετε βάρος. Και για να το πετύχετε ακολουθήστε τους παρακάτω διατροφικούς κανόνες.

  1. Γεμίστε το πιάτο σας με φυτικές ίνες

Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Αν θέλετε να χάσετε κιλά πρέπει να αποφεύγετε τους απλούς υδατάνθρακες όπως το άσπρο αλεύρι, τα γλυκά, τα ζαχαρούχα ποτά. Αυτοί οι υδατάνθρακες μεταβολίζονται πολύ γρήγορα από το σώμα σας, με αποτέλεσμα να πεινάτε και πιο γρήγορα. Αντ 'αυτού πρέπει να τρώτε τουλάχιστον 20 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα από δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά. Οι φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες, ένα συναίσθημα πολύ χρήσιμο στην προσπάθεια απώλειας κιλών.

  1. Πάρτε αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D

Δοκιμάστε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη D και θα διαπιστώσετε ότι θα χάσετε πιο γρήγορα τα κιλά. Τα συστατικά αυτά χρησιμεύουν κυρίως για να ενισχύσουν την οστική μάζα. Όμως σε μια μελέτη από το Johns Hopkins Bloomberg διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν τροφές, κυρίως γαλακτοκομικά,  πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη D, ζύγιζαν λιγότερο και είχαν χάσει περισσότερο λίπος σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν πολύ λίγο ή σχεδόν καθόλου γαλακτοκομικά.

  1. Καταναλώστε καλά λιπαρά

Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν θέλουν να χάσουν βάρος, είναι να μειώνουν τα λιπαρά. Και μπορεί να πράττουν σωστά, όμως κατά το ήμισυ. Και αυτό γιατί τα καλά λιπαρά, τα μονοακόρεστα και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών, μειώνοντας το αίσθημα της πείνας.  Οι συμμετέχοντες σε μια μελέτη ανέφεραν  πεινούσαν λιγότερο μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σε σύγκριση με εκείνους που δεν κατανάλωσαν ωμέγα-3 λιπαρά.

  1. Καταναλώστε άπαχη πρωτεΐνη

Αν και δεν πρέπει να καταφεύγετε στα άκρα, υιοθετώντας ακραίες διατροφικές επιλογές, όπως οι πρωτεϊνικής δίαιτες, παρόλα αυτά καλό είναι  να επιλέγετε άπαχη πρωτεΐνη. Εκτός ότι είναι μια ουσιαστική θρεπτική ουσία, η πρωτεΐνη βοηθά στο να νιώθετε χορτάτοι μετά από κάθε γεύμα χωρίς να σας παρέχει πολλές θερμίδες.

  1. Αγαπήστε το πράσινο τσάι

Αν δεν το κάνετε μέχρι τώρα, αρχίστε από σήμερα να πίνετε τουλάχιστον τρία φλυτζάνια τσάι κάθε μέρα. Οι κατεχίνες, που υπάρχουν στο πράσινο τσάι βοηθάνε στην απώλεια λίπους, κυρίως στην κοιλιά.

  1. Μείνετε ενυδατωμένοι

Μελέτες που διεξάχθηκαν στο Stanford Prevention Research Centre έδειξαν ότι το νερό βοηθάει στην απώλεια βάρους με δυο τρόπους: Πρώτον όσο περισσότερο νερό πίνουμε τόσο αυξάνεται η ενέργεια του σώματος και έτσι καίμε πιο εύκολα τις θερμίδες. Δεύτερον όταν πίνουμε νερό αντικαθιστούμε την κατανάλωση των ζαχαρούχων ποτών και έτσι οδηγούμαστε πιο εύκολα στην απώλεια βάρους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.