WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έξυπνα tips για να απαλλαγείτε από το ροχαλητό του συντρόφου σας


12 Σεπτεμβρίου 2016

Ένας γλυκός ύπνος μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη αν ο σύντροφος ροχαλίζει. Σε ένα κρεβάτι για δυο το ροχαλητό αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο ένας κοιμάται βαθιά και ο άλλος βιώνει το απόλυτο βάσανο. Αν ανήκετε σε εκείνους που μένουν ξάγρυπνοι από τους δυνατούς ήχους του συντρόφου σας, έφτασε η στιγμή να βάλετε ένα τέλος, όχι στη σχέση φυσικά, αλλά στα ροχαλητά.
  • Αλλαγή τρόπου ζωής
Όσο δυνατά και αν τον σπρώχνετε δεν πρόκειται να σταματήσει να ροχαλίζει, όχι μόνιμα τουλάχιστον. Για να πετύχετε μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα σας, πρέπει ο σύντροφος σας να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και αν έχει περιττά κιλά, να τα χάσει. Αν και οι λόγοι του ροχαλητού ποικίλλουν, η πλειοψηφία των περιπτώσεων εμφανίζεται στα υπέρβαρα άτομα ή σε εκεία που έχουν αυξημένο λιπώδη ιστό. Όταν όμως φύγουν τα κιλά συνήθως σταματάει και το ροχαλητό.
  • Ενυδάτωση
Αν ο σύντροφος σας ροχαλίζει δυνατά, καθιστώντας τον ύπνο ένα μαρτύριο, βεβαιωθείτε ότι μένει ενυδατωμένος όλη την ημέρα και ειδικά πριν τον ύπνο. Πολλές φορές η αιτία είναι η ξηρότητα του λαιμού, έτσι δώστε του να πιεί λίγο νερό πριν πέσετε να κοιμηθείτε.
  • Προσοχή στο βραδινό φαγητό
Εφόσον ο σύντροφος σας τρώει αργά το βράδυ και αμέσως μετά πέφτει για ύπνο, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ροχαλίζει. Επίσης, η κατανάλωση γαλακτοκομικών και λιπαρών τροφίμων τείνουν να δημιουργούν περισσότερο βλέννα στην αναπνευστική οδό, οδηγώντας στους ανυπόφορους ήχους του ροχαλητού.
  • Αποφυγή του αλκοόλ
Το αλκοόλ μειώνει το χαλαρωτικό τόνο των μυών του λάρυγγα, προκαλώντας ροχαλητό. Εάν ο σύντροφος σας πίνει αλκοόλ λίγες ώρες πριν πέσει για ύπνο, είναι λογικό να ροχαλίζει το βράδυ. Ακόμα και εκείνοι που δεν ροχαλίζουν ποτέ, αν πιουν λίγο παραπάνω θα κάνουν έναν ανήσυχο ύπνο και είναι πολύ πιθανό να ροχαλίζουν.
  • Αλλαγή θέσης ύπνου
Προτείνετε στο σύντροφο σας να κοιμάται στις σωστές θέσεις ώστε να ροχαλίζει λιγότερο. Όσοι κοιμούνται ανάσκελα συνήθως ροχαλίζουν περισσότερο, από εκείνους που κοιμούνται μπρούμυτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.