WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να ξεκινήσετε την ημέρα σας χωρίς άγχος


Τζουλιάννα Καρνέζη

1 Δεκεμβρίου 2016

bigstock-beautiful-romantic-woman-gir-65029003-1080x720.jpg

Το πρωινό άγχος συνήθως προκαλείται όταν κάποιος επικεντρώνεται πολύ στο μέλλον και βασανίζεται από όλα όσα πρέπει να διεκπεραιώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ακόμα χειρότερα όταν σκέφτεται ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά. Αυτές οι ανησυχίες κατακλύζουν το μυαλό και οδηγούν σε αύξηση του στρες. Για να μπορέσετε να εξαφανίσετε το πρωινό άγχος πρέπει να μάθετε να επικεντρώνεστε στο τώρα και επίσης να βρείτε κάποιες πρωινές συνήθειες που σας ηρεμούν και σας χαλαρώνουν. Δείτε παρακάτω πώς θα το πετύχετε.

  • Κοιμηθείτε περισσότερο. Ο ποιοτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικό για την υγεία και τη ψυχική ηρεμία. Για να κοιμάστε σωστά πρέπει να καθιερώσετε μια συγκεκριμένη ώρα που θα πηγαίνετε στο κρεβάτι και φυσικά να κλείνετε την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης πριν σας πάρει ο ύπνος.
  • Υιοθετήστε μια ευχάριστη πρωινή ρουτίνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σηκώνεστε από το κρεβάτι την τελευταία στιγμή και θα φεύγετε για τη δουλειά μέσα στον πανικό. Για να αποκτήσετε μια πρωινή ρουτίνα που θα σας ηρεμεί, πρέπει καταρχάς να βάλετε το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς για να σηκωθείτε να πάρετε ένα καλό πρωινό και να διαβάσετε ίσως κάτι ευχάριστο ώστε να σας χαλαρώσει για το υπόλοιπο της ημέρας.
  • Κάντε διαλογισμό. Δεν χρειάζεται να κάνετε γιόγκα για να διαλογιστείτε, γιατί μπορείτε πολύ απλά κάθε πρωί με του που σηκώνεστε να εκπνέετε και να εισπνέετε βαθιά, ώστε να χαλαρώσει το μυαλό και το σώμα σας.
  • Χρησιμοποιήστε θετικές επιβεβαιώσεις. Δεν χρειάζεται να περιμένετε από τρίτους την επιβεβαίωση, γιατί μπορείτε να λέτε φωναχτά κάτι θετικό για τον εαυτό σας, όπως «Είμαι ευτυχισμένος», «Σήμερα έχω πολύ καλή διάθεση». Οι θετικές επιβεβαιώσεις είναι ένας απλός τρόπος για να μάθετε να σκέφτεστε θετικά και να χαλαρώνετε όποτε σας κατακλύζει το στρες.
  • Γράψτε αυτό που σκέφτεστε. Ξυπνάτε το πρωί μέσα στο άγχος; Αν ναι τότε πάρτε ένα μολύβι και ένα χαρτί και γράψτε ό,τι σας έρχεται στο μυαλό. Αυτή συνήθεια είναι μια καλή θεραπευτική πρακτική που σας βοηθάει να διώξετε όλες τις αρνητικές σκέψεις.
  • Βγείτε έξω. Ξυπνήστε το πρωί και πριν πάτε για δουλειά πηγαίνετε για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο. Η πρωινή άσκηση σας βοηθάει να νιώσετε ευεξία και ανακουφίζει από το άγχος. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.