WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 διατροφολόγοι αποκάλυψαν ποιες αμυλούχες τροφές έχουν πάντα στην κουζίνα τους


Τζουλιάννα Καρνέζη

9 Ιανουαρίου 2017

vanja-fashion-and-style-blog-fruit-breakfast.JPG

Μωβ πατάτες

Αυτές οι αμυλούχες τροφές είναι μια εξαιρετική πηγή ανθοκυανίνων, οι οποίες βοηθούν τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και συμβάλουν στην καλή καρδιαγγειακή λειτουργία. Όπως μου αποκάλυψε ο διατροφολόγος Πυργιωτάκης Βασίλης το αγαπημένο του πιάτο είναι η πατατοσαλάτα με μωβ χρώμα. Οι μωβ πατάτες περιέχουν ανθεκτικό άμυλο το οποίο μειώνει την απορρόφηση του σακχάρου κρατώντας σταθερά τα επίπεδα στο αίμα.

Κινόα

Η κινόα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά είναι επίσης και η μοναδική φυτική τροφή που παρέχει πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας. Η διατροφολόγος Βάσω Λισγάρα προτιμάει την κινόα επειδή την κρατάει για αρκετές ώρες χορτάτη και μπορεί να την ενσωματώσει σε πολλές συνταγές, όπως σε σαλάτες, στις γεμιστές πιπεριές ακόμα και στο πρωινό γεύμα.

Κριθάρι

Ο διατροφολόγος Μάριος προτιμάει το κριθάρι, επειδή έχει το χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά, το οποίο σημαίνει ότι δεν ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης το κριθάρι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, γι αυτό και μας παρέχει ενέργεια ενώ παράλληλα μας κρατάει πλήρεις για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα.

Καλαμπόκι

Από τη μεριά μου λατρεύω το καλαμπόκι. Αυτό το αμυλούχο λαχανικό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ένα φλιτζάνι καλαμπόκι περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών, με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι αδιάλυτες. Οι αδιάλυτες ίνες ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα, διότι προσθέτουν όγκο στα κόπρανα. Επίσης βοηθάνε στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Μπορείτε να το καταναλώσετε φρέσκο ή σαν ποπ-κορν. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.