WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάντε το quiz των 3 ερωτήσεων για να δείτε αν έχετε έλλειψη ασβεστίου


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Ιανουαρίου 2017

rncnho8xceq-mario-calvo.jpg

 

  1. Αντιμετωπίζετε προβλήματα στα δόντια;

Το ασβέστιο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των δοντιών, γι αυτό και όταν έχετε έλλειψη, κινδυνεύετε να εμφανίσετε τερηδόνα. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of Periodontology βρήκε ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν λιγότερο από 500 miligrams ασβεστίου την ημέρα (περίπου το ποσό σε ένα φλιτζάνι γιαούρτι) είχαν σχεδόν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν περιοδοντίτιδα, σε σχέση με εκείνους που έπαιρναν περισσότερο ασβέστιο.

  1. Ξεφλουδίζουν τα νύχια σας;

Τα νύχια, όπως τα οστά και τα δόντια χρειάζονται ασβέστιο για να είναι γερά και υγιή. Αν το μανικιούρ δεν σας κάθεται σωστά γιατί ξεφλουδίζουν τα νύχια σας, ίσως πρέπει να ελέγξετε τις αποθήκες ασβεστίου. Τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, πράσινα λαχανικά και εμπλουτισμένα τρόφιμα.  

  1. Ξυπνάτε τη νύχτα από κράμπες;

Εκτός από την έλλειψη μαγνησίου, η ανεπάρκεια του ασβεστίου μπορεί να κάνει ευαίσθητες τις νευρικές απολήξεις και αυτό να οδηγήσει σε σπασμούς των μυών. Εάν λοιπόν ξυπνάτε τη νύχτα επειδή παθαίνετε κράμπες ή λόγω της σύσπασης των μυών, μια πιθανή αιτία είναι να έχετε χαμηλό ασβέστιο. 

Δυστυχώς η έλειψη ασβεστίου γίνεται συνήθως αντιληπτή πολύ αργά, όταν έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται τα πρώτα συμπτώματα, όπως είναι η οστεοπόρωση. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.