WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να κάνετε αποτοξίνωση στους πνεύμονές σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

11 Μαρτίου 2017

breath-of-fresh-air-1.jpg

Και ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για τον καθαρισμού του εντέρου, του δέρματος ακόμα και του αίματος, πολλοί λίγοι ασχολούνται με την αποτοξίνωση των πνευμόνων. Κι όμως αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, να αυξήσει τη χωρητικότητα των πνευμόνων και να βελτιώσει τη γενική υγεία του αναπνευστικού συστήματος. Επίσης εάν υποφέρετε από βρογχικά προβλήματα αυτή η αποτοξίνωση θα μειώσει τα δυσάρεστα συμπτώματα. Δείτε παρακάτω με ποιο τρόπο θα αποτοξινώσετε τους πνεύμονες σας.

Κάντε αναπνευστικές ασκήσεις. Και δεν εννοούμε τις συνηθισμένες βαθιές αναπνοές, αλλά  συγκεκριμένες ασκήσεις.

1. Πάρτε μια θέση που σας βολεύει. Να είστε χαλαροί. Κρατήστε τα χέρια σας στο πλάι σας και τα πόδια σας ελαφρώς χώρια.

2. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και εκπνεύστε από τη μύτη.

3. Μετά εισπνεύστε από τη μύτη και εκπνεύστε αργά από το στόμα, μέχρι να μην μπορεί να εκπνέετε άλλο. Αλλά δεν σταματάτε εδώ, γιατί εξακολουθεί να υπάρχει αέρας στους πνεύμονές σας. Προσπαθήστε να βγάλετε όλο τον αέρα από τους πνεύμονες  και όταν το πετύχετε θα νιώθετε την κοιλιά σας να έχει φτάσει στη σπονδυλική στήλη.

4. Ύστερα εισπνεύστε αργά από τη μύτη φρέσκο, καθαρό αέρα για να γεμίσετε το κενό στους πνεύμονες.

5. Γεμίστε τους πνεύμονες με αέρα και στη συνέχεια κρατήστε την αναπνοή σας για 5 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο το οξυγόνο έχει πάει παντού στο σώμα σας.

Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε. Εκτός από τον καθαρισμό των πνευμόνων, αυτή η άσκηση έχει ένα άλλο πλεονέκτημα: γυμνάζει τους κοιλιακούς σας.

Κάνετε εισπνοές με αιθέρια έλαια. Μια καλή επιλογή είναι να κάνετε δυο με τρεις φορές την εβδομάδα εισπνοές με αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, μέντα, δεντρολίβανο ή θυμάρι. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαρίσουν οι πνεύμονες σας από τις τοξίνες και την περίσσεια βλέννα. Για τις εισπνοές δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια ειδική συσκευή, απλά θερμαίνετε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε μερικές σταγόνες από τα φυσικά αιθέρια έλαια και ρίχνετε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας καθώς εισπνέετε. Η εισπνοή του ατμού είναι ευχάριστη, ξεκούραστη και θα σας ανακουφίσει άμεσα από τα αναπνευστικά προβλήματα.

Βελτιώστε τη διατροφή σας. Όπως και σε άλλα είδη αποτοξίνωσης έτσι και στον καθαρισμό των πνευμόνων η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική επειδή διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς καθαρισμού του σώματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης των πνευμόνων συνιστάται να καταναλώνετε περισσότερο νερό, φρούτα και λαχανικά. Επίσης, τα πικάντικα τρόφιμα βοηθάνε να φύγει η βλέννα και αυτός είναι ο λόγος που όταν τρώτε πικάντικες τροφές μπορείτε να νιώσετε αμέσως ότι η μύτη σας αρχίζει να τρέχει. Τα κρεμμύδια είναι ακόμη μια τροφή που αποτρέπει τις ασθένειες, όπως καρκίνος του πνεύμονα, και τις λοιμώξεις. Επιπλέον, η κατανάλωση κρεμμυδιών βοηθάει να σπάσει η βλέννα και να φύγουν οι τοξίνες.

Το μεσημέρι καταναλώστε καροτενοειδή, τα οποία βελτιώνουν την υγεία των βλεννογόνων στους πνεύμονες και προστατεύουν τα κύτταρα. Οι τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή είναι: τα καρότα, οι ντομάτες, τα παντζάρια, οι πολύχρωμες πιπεριές, τα ροδάκινα, το πεπόνι. Τέλος πριν πάτε στο κρεβάτι μπορείτε να πιείτε δυο ποτήρια χυμό cranberry. Αυτά τα μικρά φρούτα μπορούν να απαλλάξουν τους πνεύμονες από τα βακτήρια ενώ προλαμβάνουν τις λοιμώξεις.

Βελτιώστε τη στάση του σώματος σας. Όταν κάθεστε ευθεία βοηθάτε την αναπνοή σας και οι πνεύμονες σας αποκτάνε μεγαλύτερη δύναμη. Μια άσκηση που μπορείτε να κάνετε είναι να καθίσετε σε μια καρέκλα με ίσια την πλάτη και να σηκώσετε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι, ενώ αναπνέετε βαθιά.

Τέλος, κάντε ζεστό ντους. Ιδανικά θα ήταν να κάνετε μια σάουνα , γιατί η έκκριση του ιδρώτα βοηθάει τους πνεύμονες να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Όμως και ένα ζεστό ντους είναι μια καλή λύση. Σε περίπτωση που κάνετε σάουνα, φροντίστε μετά να πιείτε νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.