WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6+1 πράγματα για να καλομάθουμε τον εαυτό μας


Τζουλιάννα Καρνέζη

31 Μαρτίου 2017

julliana.jpg

  1. Βόλτα έξω στον ήλιο. Η άνοιξη έφερε τον ήλιο, τις όμορφες μυρωδιές και τα λουλούδια. Τι πιο όμορφο λοιπόν από μια βόλτα στην παραλία ή μια πεζοπορία στο βουνό για να αφουγκραστώ όλες τις ομορφιές της φύσης. Ο φρέσκος αέρας μας γεμίζει με φρέσκια διάθεση και αισιοδοξία.
  2. Χρόνος για εμένα. Στόχος μου αυτή την εβδομάδα είναι να βεβαιωθώ ότι έχω κάθε μέρα τουλάχιστον 30 λεπτά για να μείνω μόνη μου. Έίτε είναι στο μεσημεριανό διάλειμμα στο γραφείο, είτε το βράδυ πριν κοιμηθώ, είτε το πρωί πριν σηκωθούν όλοι οι άλλοι. Ο χρόνος που είμαι μόνη μου, έστω και για λίγα λεπτά, είναι αναζωογονητικός. Αν και για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι εντελώς μόνη, αλλά έχω πάντα μαζί τον καφέ μου. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη παρέα από μια κούπα Nescafé® Cappuccino. Δεν αλλάζω με τίποτα στον κόσμο τις στιγμές που φτιάχνω μια από τις αγαπημένες μου γεύσεις από τη χρυσή συλλογή Nescafé® Cappuccino. Αρκεί μόνο ζεστό νερό και η κρέμα του είναι σαν της καφετιέρας, όσο για τη γεύση του είναι όπως ακριβώς μου αρέσει: έντονη και ισορροπημένη Ο καφές είναι ο καλύτερος μου φίλος όταν θέλω να καλομάθω αλλά και να επιβραβεύσω τον εαυτό μου.
  3. Ύπνος και πάλι ύπνος. Όποτε θέλω να με καλομάθω παίρνω μια μέρα άδεια και απολαμβάνω το κρεβάτι μου πίνοντας τον αγαπημένο μου Nescafé® Cappuccino Mocha που συνδυάζει μοναδικά τον καφέ με την υπέροχη γεύση της σοκολάτας. Ξυπνάω ό,τι ώρα θέλω, σηκώνομαι ότι ώρα θέλω και χουζουρεύω όσο θέλω. Παραδίνομαι άνευ όρων στην αγκαλά του Μορφέα.
  4. Ώρα για beauté.Τον τελευταίο καιρό κάθε απόπειρα σπιτικού πεντικιούρ πέφτει στο κενό. Γιατί λοιπόν να μην προσφέρω μια κούρα ομορφιάς στον εαυτό μου. Τι πιο αναζωογονητικό από ένα πεντικιούρ στα ταλαιπωρημένα μου πόδια ή ένα μασάζ στους κουρασμένους ώμους μου.
  5. Βόλτα στα μαγαζιά. Ποια γυναίκα δεν αγαπάει τα ψώνια. Αγοράζοντας κάτι νέο, έστω και κάτι μικρό, ένα χαμόγελο εμφανίζεται στο πρόσωπο μου και για αρκετές μέρες νιώθω ενθουσιασμένη. Ολες εξάλλου οι γυναίκες πρέπει να ανταμείβουμε τον εαυτό μας για τη σκληρή και καθημερινή δουλειά.
  6. Μπάνιο διαρκείας. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που απόλαυσα το μπάνιο στο σπίτι. Αποφάσισα λοιπόν να γεμίσω την μπανιέρα με νερό, να βάλω την αγαπημένη μου μουσική και να χαλαρώσω. Η αίαθσηση; Μοναδική.
  7. Απενεργοποίηση του κινητού. Έίναι απίστευτα αναζωογονητικό κάθε φορά που αποσυνδέομαι για λίγες ώρες από το διαδικτυακό κόσμο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Δεν χρειάζεται να μας παίρνει από κάτω, αλλά το μυστικό είναι να βρίσκουμε στιγμές για να τις αφιερώνουμε στον εαυτό μας.

Sponsored by Nescafé® Cappuccino

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.