WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν κάνετε αυτές τις δυο αλλαγές στο δείπνο θα χάσετε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

29 Απριλίου 2017

cidre-3-204854048.jpg

Αν και οι ερευνητές δεν μπορούσαν να αποδείξουν μια σχέση αιτίας –αποτελέσματος, ωστόσο παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι παραπάνω δυο παράγοντες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην έλεγχο του σωματικού βάρους. Δείτε με ποιο τρόπο επηρεάζεται το βάρος σας.

Καταρχάς σύμφωνα με μια έρευνα από τα πανεπιστήμια Brigham Young και Colorado State όταν τρώτε μπροστά στην τηλεόραση ο ήχος που βγάζει καλύπτει το θόρυβο που κάνετε όταν μασάτε με αποτέλεσμα να τρώτε περισσότερο από το κανονικό. Ενώ αν είστε προσηλωμένοι στο φαγητό σας, καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα και το απολαμβάνετε περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Έξυπνα κόλπα για να μειώσετε τις θερμίδες από το βραδινό σας

Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη που διεξάχθηκε στο John Hopkins University Bloomberg όσοι μαγειρεύουν στο σπίτι συνήθως καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες και είναι λογικό αφού δεν τρώνε έτοιμα γεύματα και fast food που είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες. Έτσι ακόμα και αν δεν συνηθίζετε να περνάτε χρόνο στην κουζίνα , μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε εύκολες συνταγές ώστε να μην ταλαιπωρείστε με πολύπλοκα γεύματα αλλά ταυτόχρονα να τρώτε σπιτικό φαγητό.

Κάνοντας αυτές τις δυο μικρές αλλαγές θα χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσετε αυστηρές δίαιτες και να στερηθείτε τα αγαπημένα σας φαγητά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.