WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτές οι πρωινές συνήθειες θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

6 Ιουνίου 2017

pexels-photo-235496.jpeg

Αφήστε να μπει ήλιος στο υπνοδωμάτιο. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι κάθονται στο φως το πρωί, έχουν χαμηλότερο βάρος από εκείνους που αποφεύγουν τον πρωινό ήλιο. Και ο λόγος είναι ότι το φως βοηθάει στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού, που πάιζει σημασία για την απώλεια βάρους. 20 με 30 λεπτά στο ήλιο είναι αρκετά για να πάρετε όλα τα οφέλη.

Φάτε ένα καλό πρωινό. Το υγιεινό πρωινό είναι σημαντικό για την απώλεια ή για τη διατήρηση του σωματικού βάρους. Εάν συνδυάζετε όλες τις ομάδες τροφίμων, θα νιώθετε λιγότερο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα έχετε περισσότερη ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Σταμάτησα να τρώω πρωινό και δείτε τι συνέβη

Ασκηθείτε. Μελέτες έχουν δείξει ότι η καλύτερη ώρα για να ασκήστε είναι το πρωί. Όταν ασκήστε τις πρωινές ώρες, δίνετε μια ώθηση στο μεταβολισμό που διαρκεί όλη την ημέρα.

Τέλος βασική προϋπόθεση για να χάσετε κιλά είναι η θετική ψυχολογία. Όταν προσεγγίζετε τη ζωή με αισιοδοξία και σταθεροποιείτε τα συναισθήματά σας, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να μην καταναλώσετε φαγητό με σκοπό να αποβάλετε το άγχος. Ξυπνήστε το πρωί και κάντε για λίγη ώρα διαλογισμό ή σκεφτείτε κάτι θετικό, ώστε να ξεκινήσει όμορφα η ημέρα σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.