WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε τι αλλαγές έκανα και έχασα 5 κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

13 Σεπτεμβρίου 2017

coffee-2350590-1920.jpg

Μείωσα το αλκοόλ

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ χωρίς το καθημερινό μου ποτήρι κρασί. Όμως ένα λάθος που έκανα ήταν ότι δεν έμενα στο ένα αλλά συνήθως έπινα δυο ποτηράκια. Και ενώ ένα ποτήρι κρασί σε καθημερινή βάση κάνει καλό στην υγεία μας, αν όμως ξεπεράσουμε την ποσότητα που μας αναλογεί τότε αυξάνεται και το βάρος μας. Έτσι μειώνοντας την ποσότητα του αλκοόλ μπόρεσα να χάσω πιο εύκολα τα περιττά κιλά.

Σταμάτησα να παρακάμπτω τα γεύματα

Μερικές φορές οι υποχρεώσεις στη δουλειά είναι τόσες πολλές που μπορεί να ξεχάσω να γευματίσω. Όμως αυτή η συνήθεια δεν βοηθάει στην απώλεια βάρους, γι αυτό και αποφάσισα να την αλλάξω. Έτσι προγραμμάτισα να αφιερώνω κάθε μέρα μια ώρα ώστε να τρώω το μεσημεριανό μου γεύμα, ακόμα και όταν έχω πολλή δουλειά .

Διαβάστε εδώ: Πώς θα χάσετε κιλά ενώ κοιμάστε

Σταμάτησα να τρώω κάθε μέρα γλυκό

Η αλήθεια είναι ότι είχα τη συνήθεια να τρώω κάθε μέρα μετά το μεσημεριανό γεύμα ένα γλυκό. Και το χειρότερο ήταν πως νόμιζα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω τη δουλειά μου αν δεν έβαζα στον οργανισμό μου λίγη ζάχαρη. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξω τη συγκεκριμένη συνήθεια και φυσικά δεν την άλλαξα από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε απαρνήθηκα εντελώς τα γλυκά. Αυτό που έκανα ήταν να μειώσω την κατανάλωση γλυκού σε μέρα παρά μέρα και σιγά σιγά μπόρεσα να φτάσω στη μια φορά την εβδομάδα.

Μείωσα τις μερίδες

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι εδώ κρύβεται η μεγαλύτερη παγίδα, αφού πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι τρώνε το σωστό μέγεθος μερίδας, όμως στην πραγματικότητα τρώνε τρεις μερίδες παραπάνω. Και φυσικά όταν τρώμε περισσότερο από αυτό που μας αναλογεί παίρνουμε βάρος χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Τι έκανα; Φρόντισα να γεμίζω το 1/3 του πιάτου με σαλάτα, το 1/3 με αμυλώδεις τροφές όπως ρύζι, ζυμαρικά και το υπόλοιπο με τροφές που έχουν ως βάση την πρωτεΐνη, όπως το κρέας, το ψάρι, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά κλπ. Επίσης για κάποιο διάστημα μετρούσα τις ποσότητες με φλιτζάνια ή με κουτάλια.

Ξεκίνησα να κοιμάμαι πιο νωρίς από ό,τι συνήθιζα

Σίγουρα ήταν δύσκολο στην αρχή, όμως με το που υιοθέτησα αυτή τη συνήθεια εκτός ότι είχα περισσότερη ενέργεια, κατάφερα επίσης να χάσω 5 κιλά. Εξάλλου πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι λίγες ώρες ύπνου μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των επίπεδων της γκρελίνης, μια ορμόνη που διεγείρει την όρεξη, καθώς και μειωμένα επίπεδα της λεπτίνης, μιας ορμόνης που προκαλεί το αίσθημα της πληρότητας.

Συμπερασματικά: Κάθε αλλαγή είναι μια θυσία, ένας αποχωρισμός, κάτι δικό μας που αφήνουμε πίσω. Ακόμα και εάν γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη συνήθεια είναι κακή για την υγεία μας, δεν παύει να αποτελεί κομμάτι του εαυτού μας. Όμως όταν πάρουμε την απόφαση, όπως και έκανα, και αλλάξουμε μερικά μικρά πράγματα στην καθημερινότητά μας, θα διαπιστώσουμε ότι άξιζε τον κόπο. Και τέλος μη ξεχνάτε ότι η αλλαγή είναι μια δύσκολη περιπέτεια, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε τρυφεροί με τον εαυτό μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.