WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα μυστικά του ύπνου: Ποιοι και γιατί κοιμούνται σαν πουλάκια


13 Σεπτεμβρίου 2017

sleep-well.jpg

Στην πρώτη έρευνα αυτού του είδους, γράφει η Telegraph,  Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το να έχει κανείς στόχους στη ζωή του μειώνει τα νυχτερινά προβλήματα και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Παρόλο που όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν ηλικιωμένοι, οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα είναι πιθανό να ισχύουν για άτομα όλων των ηλικιών, υποδηλώνοντας ότι το αν θα κοιμηθεί κάποιος καλά έχει ήδη αποφασιστεί πριν καν πάει στο κρεβάτι.
Είναι, επίσης γνωστό ότι τα προβλήματα της υγείας και του τρόπου ζωής επηρεάζουν τον ύπνο. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται η νόσος Alzheimer, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης ακόμη και τα κρυολογήματα και η γρίπη, η παχυσαρκία, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ζαχαρούχων ποτών, το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, τα προβλήματα ψυχικής υγείας, το άγχος στην εργασία, οι εναλλασσόμενες βάρδιες, τα οικονομικά προβλήματα και οι μεγάλες μετακινήσεις. Οπότε η προσπάθεια για καλύτερο ύπνο θα μπορούσε να βοηθήσει και την υγεία γενικότερα. Διαβάστε τα επτάβήματα για έξυπνο ύπνο εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.