WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Mπορεί η έμμηνος ρύση να επηρεάσει την ικανότητά μας στο χώρο εργασίας


Τζουλιάννα Καρνέζη

15 Σεπτεμβρίου 2017

white-2565766-1920.jpg

Στην πραγματικότητα, σε μια πρόσφατη έρευνα του YouGov το 42% των ερωτηθέντων γυναικών δήλωσαν ότι η έμμηνος ρύση μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά τους να εργαστούν. Η έρευνα περιελάμβανε απαντήσεις από 1157 Αμερικανίδες οι οποίες απάντησαν στο πόσο η περίοδος επηρεάζει την εργασία τους. Οι ερωτηθείσες κλήθηκαν να απαντήσουν και τι συμπτώματα έχουν κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως, όπως ημικρανίες, κράμπες, μυικοί πόνοι και επίσης αν έλαβαν κάποια θεραπεία και αν ο εργοδότης τους, τους πρότεινε να μείνουν ή όχι στο σπίτι. Το 80% απάντησε ότι πόναγε αρκετά τις ημέρες της περιόδου. Επίσης σχεδόν όλες οι γυναίκες δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν παυσίπονα για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα. Αλλά το 65% είπε ότι δεν έχει μιλήσει με γιατρό για τους πόνους, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να μη γνωρίζει κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Επίσης οι μισές γυναίκες δήλωσαν ότι οι πόνοι της περιόδου ήταν τόσο δυνατοί που αναγκάστηκαν να πάρουν μια ημέρα άδεια. Ωστόσο οι περισσότερες δεν έδωσαν τον πραγματικό λόγο που έπρεπε να λείψουν από το χώρο εργασίας. Και ενώ μπορεί μερικές να είπαν ότι πονάνε ή ότι έχουν ημικρανίες ωστόσο δεν ανέφεραν ότι ο πόνος οφείλεται στην περίοδο ή στις κράμπες.

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο για μια γυναίκα να μιλήσει στον εργοδότη της για τους πόνους της περιόδου, όμως δεν υπάρχει λόγος να νιώθουμε άσκημα για μια φυσική σωματική διαδικασία. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι η έρευνα έδειξε ότι το 82% των εργοδοτών δεν ενδιαφέρονται για τους επώδυνους πόνους της περιόδου, υπάρχει αρκετό περιθώριο βελτίωσης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.