WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί είναι επικίνδυνο να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά


Τζουλιάννα Καρνέζη

21 Οκτωβρίου 2017

ahr0chmlm0elmkylmkzzmy5hbwf6b25hd3muy29tjtjgymxvz2xvdmlulxvzzxitaw1hz2vzlxbyb2qlmkzuyxrpdmutcg9zdc1pbwctms00nze1ltu4ndg2yja5ndhjnza.jpg

Όταν ξαπλώνετε με βρεγμένο κεφάλι, η υγρασία εισβάλει στο μαξιλάρι σας καλλιεργώντας έναν ανησυχητικό αριθμό επιβλαβών βακτηρίων. Τα μαξιλάρια είναι ιδανικές επιφάνειες για την ανάπτυξη των βακτηρίων, διότι απορροφούν τα νεκρά κύτταρα, τα φυσικά έλαια και την υγρασία του δέρματος. Και αν σκεφτείτε ότι ο μέσος άνθρωπος περνάει περίπου 8 ώρες κάθε βράδυ στο κρεβάτι του, αυτό σημαίνει ότι εάν κοιμάστε σχεδόν κάθε μέρα με βρεγμένα μαλλιά περνάτε το 1/3 της ζωής σας εκτεθειμένοι σε βακτήρια. Και φυσικά αυτή η συνεχόμενη έκθεση σας καθιστά ευάλωτους σε λοιμώξεις.

Ας το παραδεχτούμε, είναι πολύ δύσκολο να μπούμε στη διαδικασία να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας σχεδόν κάθε βράδυ, υπάρχει όμως και άλλη λύση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αρχίσετε να πλένετε τα μαλλιά σας το πρωί, έτσι ώστε και αναζωογονημένοι θα νιώθετε και θα αποφύγετε τα επιβλαβή βακτήρια. Μια άλλη λύση είναι να τοποθετήσετε στο μαξιλάρι σας μια πετσέτα, έτσι ώστε να απορροφήσει την υγρασία.

Διαβάστε εδώ: Οι πιο περίεργες αιτίες που οδηγούν στη νόσο του Αλτσχάιμερ και δεν τις γνωρίζετε

Επίσης εάν κοιμάστε με βρεγμένο κεφάλι αυξάνετε την πιθανότητα να ξυπνήσετε με έντονη κεφαλαλγία. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη φάση του ύπνου REM (βαθύς ύπνος) το σώμα ζεσταίνεται και η υγρασία στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πονοκέφαλο.

Γι αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που θα λουστείτε πριν πέσετε για ύπνο, φροντίστε να στεγνώσετε καλά το μαλλιά σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.