WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γρήγορες και φυσικές λύσεις για να σταματήσετε τον επίμονο βήχα


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Οκτωβρίου 2017

21373577-1934963813438328-8539772509308846080-n.jpg

Μέλι. Είναι γνωστό ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της γρίπης. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του συμβάλουν στην απομάκρυνση των βακτηρίων από το λαιμό και στην ανακούφιση του συνεχόμενου βήχα. Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Penn State College of Medicine έδειξε ότι το μέλι ήταν πιο αποτελεσματικό από τα φάρμακα για το βήχα όταν χορηγήθηκε σε παιδιά.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το μέλι ως φυσικό φάρμακο για το βήχα είναι να το καταναλώσετε αυτούσιο, καθώς η κολλώδης ύλη θα σας βοηθήσει στην απομάκρυνση της βλέννας από το λαιμό.

Θυμάρι. Χρησιμοποιείται ως φάρμακο για το κρύωμα και τη γρίπη, οι βοτανολόγοι χρησιμοποιούν το θυμάρι εδώ και αιώνες. Όπως το μέλι, έτσι και αυτό το βότανο είναι αντιβακτηριακό καθώς και σπασμολυτικό, πράγμα που σημαίνει ότι καταπραΰνει το βήχα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Η έγχυση του θυμαριού σε ζεστό νερό είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτό το βότανο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ρίξτε μερικά κλαδάκια σε ένα φλιτζάνι μαζί με βραστό νερό, αφήστε το για περίπου δέκα λεπτά, αφαιρέστε το θυμάρι και πιείτε το.

Αλατόνερο. Ένας επίμονος βήχας μπορεί να αρχίσει να προκαλεί φλεγμονή στο λαιμό και να γίνεται όλο και πιο ενοχλητικός. Το αλατόνερο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της φλεγμονής του λαιμού.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ζεστό νερό και κάνετε γαργάρες  για δέκα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αρκετές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας φροντίζοντας να ξεπλύνετε το στόμα σας με καθαρό νερό, ώστε να μειώσετε την ποσότητα αλατιού που εισέρχεται στο σώμα.

Νερό για ενυδάτωση. Η αφυδάτωση μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα και να επιβραδύνει την ανάρρωση. Το νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βλέννας και να καταπραΰνει έναν ερεθισμένο λαιμό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε: Να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και να πίνετε όποτε μπορείτε.

Λεμόνια. Μαζί με το μέλι, τα λεμόνια έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του βήχα.

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε: Ο καλύτερος τρόπος είναι να στύψετε ένα λεμόνι μαζί με μια κουταλιά μέλι..

Μέντα. Τα φύλλα μέντας είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Η μενθόλη λειτουργεί ως αποσυμφορητικό και βοηθάει στην απομάκρυνση της βλέννας και στην απαλότητα του λαιμού, ανακουφίζοντας το ξηρό βήχα.

Πώς να τη χρησιμοποιήσετε: Φτιάξτε τσάι με φρέσκα φύλλα μέντας και πιείτε το ή βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ βραστό νερό με φύλλα μέντας και κάντε εισπνοές για να απελευθερώσετε τη βλέννα από το λαιμό.

Τζίντζερ. Το τζίντζερ βρίσκεται σε πολλά φάρμακα για το βήχα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του λειτουργούν ως καθαριστικό για το αναπνευστικό σύστημα και βοηθούν στην ανακούφιση του επίμονου βήχα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Κόψτε φρέσκο ​​τζίντζερ και προσθέστε το σε μια κούπα βραστό νερό. Αφήστε το για λίγα λεπτά και πιείτε το. Συνιστάται να πίνετε αυτό τρεις φορές την ημέρα για καλύτερο αποτέλεσμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.