WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ανακαλύψαμε την ιδανική τροφή για όλες τις ώρες της ημέρας


19 Δεκεμβρίου 2017

mg-005024492.jpg

Η Μεσογειακή Διατροφή που ουσιαστικά εισήχθη από τους επιστήμονες της διατροφής για να περιγράψει τη δίαιτα κυρίως των κατοίκων της Κρήτης αλλά και των αλλά των άλλων χωρών της Μεσογείου, είναι η διατροφική μας κληρονομιά. Άξιος συνεχιστής αυτής της κληρονομιάς είναι τα αγαπημένα παραδοσιακά παξιμάδια. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει αναγνωριστεί η αξία τους και διεκδικούν σταθερή θέση στο τραπέζι μας. Γιατί τα παξιμάδια εκτός από νόστιμα, μπορούμε να τα πάρουμε παντού μαζί μας : στο γραφείο, στο δρόμο, το πρωί όταν ξυπνάτε, όπου και αν βρισκόμαστε είναι εκεί για να μας δώσουν ενέργεια και να μας κρατήσουν χορτάτους.

Όσοι χρειάζεστε ένα δυναμωτικό πρωινό, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τα «Κρητών Άρτος» Παξιμάδια Ολικής άλεσης με 4 δημητριακά και χαρούπι, που ταιριάζουν με γιαούρτι και συνδυάζονται τέλεια με όλα τα τυριά. Η περιεκτικότητας τους σε υδατάνθρακες, σε βιταμίνες και σε φυτικές ίνες σας παρέχει ενέργεια, βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προετοιμάζει τον οργανισμό να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Εάν από την άλλη θέλετε μια εύκολη και πρακτική λύση για ενδιάμεσο σνακ τα «Κρητών Άρτος» Παξιμάδια με λιαστή ντομάτα και ελιές ή τα Παξιμαδάκια με γραβιέρα και φέτα αποτελούν την ιδανική επιλογή.

Έχουν λίγες θερμίδες ενώ μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για πολλές ώρες, ώστε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της δουλειάς.

Αλλά ακόμα και αν θέλετε ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα οι Κουλουριτσες με λιναρόσπορο της «Κρητών Άρτος» μαζί με μια σαλάτα μπορούν να καλύψουν ιδανικά την αναλογία των υδατανθράκων που πρέπει να έχει το βασικό γεύμα της ημέρας.

Επειδή όμως έρχονται Χριστούγεννα και όλοι θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, στο φετινό τραπέζι αντί για ψωμί προσφέρετε τα παξιμάδια «Κρητών Άρτος». Όχι μόνο θα ικανοποιήσουν και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους, αλλά έχουν και περισσότερα οφέλη απο ό,τι το ψωμί, αφού δεν περιέχουν συντηρητικά, είναι πιο εύπεπτη τροφή και το κυριότερο μπορούν να σας χορτάσουν χωρίς να προσδώσουν πολλές θερμίδες. Ενδεικτικά ένα μέτριο παξιμάδι (15 γρ.) δίνει 80 θερμίδες. Tις ίδιες θερμίδες δίνει και μία φέτα λευκό ψωμί (30 γρ.), αλλά και μία μεγάλη άσπρη φρυγανιά.

Τι καλύτερο δώρο μπορείτε να κάνετε φέτος τα Χριστούγεννα τόσο σε εσάς όσο και στους καλεσμένους σας από το να προσφέρετε την πιο υγιεινή και νόστιμη επιλογή: τα παξιμάδια «Κρητών Άρτος».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.