WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρόωρη εμμηνόπαυση: Πώς θα την αποτρέψετε


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Φεβρουαρίου 2018

26184218-1921923334786939-5759448352483704832-n.jpg

Να γυμνάζεστε. Η εμμηνόπαυση είναι συχνά αποτέλεσμα μιας ακανόνιστης ωορρηξίας και η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει την ωορρηξία. Αν λοιπόν είστε κοντά στα 40 μην ξεχνάτε να γυμνάζεστε σχεδόν καθημερινά, ώστε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και να αποτρέψετε την πρόωρη εμμηνόπαυση. Μην το παρακάνετε όμως γιατί και η υπερβολική άσκηση μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμάνε τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση πολλών ασθενειών. Τα δαμάσκηνα, οι φράουλες, τα μούρα, το μπρόκολο, το ελαιόλαδο, η μαύρη σοκολάτα είναι μόνο μερικά τρόφιμα που περιέχουν αντιοξειδωτικά και προστατεύουν την υγεία, επιβραδύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.

Διαβάστε εδώ: Δείτε τι λάθη έκανα στο πρωινό γεύμα και πήρα 4 κιλά σε ένα μήνα

Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς. Σύμφωνα με μια μελέτη πολλά προϊόντα αντιγήρανσης που υπόσχονται να κρατήσουν το δέρμα σας νεανικό, μπορεί να αλλάξουν την ισορροπία των ορμονών, άρα να οδηγήσουν σε εμμηνόπαυση. Προσπαθήστε να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων ομορφιάς που αγοράζετε, ώστε περιέχουν φυσικές ουσίες.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φυτοοιστρογόνα. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι όσες γυναίκες προτιμάνε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοοιστρογόνα, όπως σπόρους λιναριού, κριθάρι, λινάρι, ξηροί καρποί και σόγια, μπόρεσαν να αποφύγουν την  πρόωρη εμμηνόπαυση. Επιπλέον όσες συνέχισαν να καταναλώνουν τις παραπάνω τροφές και μετά την εμμηνόπαυση μείωσαν σημαντικά τα συμπτώματα, τα οποία είναι η κολπική ξηρότητα, οι εξάψεις και η αύξηση βάρους.

Σταματήστε το κάπνισμα και το πολύ αλκοόλ. Πρόκειται για δύο συνήθειες που προκαλούν πρόωρη γήρανση, ρυτίδες, καρκίνο, καρδιακές παθήσεις, πρόωρη εμμηνόπαυση και ένα μακρύ κατάλογο διαφόρων θεμάτων υγείας.

Κρατήστε το μυαλό σας σε εγρήγορση. Εξασκώντας τον εγκέφαλό σας καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των προβλημάτων μνήμης, της νόσου του Alzheimer και όπως δείχνουν πρόσφατες μελέτες στην αποτροπή της πρόωρης εμμηνόπαυσης. Διαβάστε βιβλία, κάντε παζλ, λύστε σταυρόλεξα, Sudoku και γενικά προσπαθήστε να εξασκείτε τη μνήμη σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.