WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Gwyneth Paltrow: Τι δίαιτα ακολουθεί και χάνει 6 κιλά σε μόλις μια εβδομάδα


Τζουλιάννα Καρνέζη

13 Μαρτίου 2018

20171016-zaf-f84-057.jpg

Η αλήθεια είναι ότι η γνωστή ηθοποιός ασχολείται αρκετά με τη διατροφή και ίσως πολλές φορές να το παρακάνει, ωστόσο έχει γράψει δυο βιβλία για συνταγές και διατροφικές συμβουλές. Όπως δηλώνει η ίδια όταν θέλει να χάσει πολλά κιλά σε μικρός χρονικό διάστημα ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Συγκεκριμένα η Paltrow επιβάλει τον εαυτό της σε μια διατροφή που δεν ξεπερνά τις 300 θερμίδες και την ακολουθεί για 3 ημέρες. Μέχρι τις έξι το απόγευμα δεν τρώει καθόλου στερεές τροφές, ενώ μετά τις έξι τρώει κοτόπουλο αλλά σε μικρή ποσότητα. Τις υπόλοιπες μέρες δεν πίνει καθόλου καφέ και αλκοόλ και δεν καταναλώνει αυγά, ζάχαρη, γλουτένη, κρέας και όλες τις επεξεργασμένες τροφές. Η αγαπημένη μας ηθοποιός δηλώνει ότι η συγκεκριμένη διατροφή την αναζωογονεί και τη βοηθάει να κρατιέται πάντα σε φόρμα.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα χάσετε όλα τα περιττά κιλά ανάλογα με το χαρακτήρα σας

Τα συμπεράσματα μου είναι πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής είναι πολύ στερητικό και φυσικά δεν παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Επίσης μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι ακολουθούν αυστηρά προγράμματα διατροφής αδυνατούν να κρατήσουν την απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα με αποτέλεσμα να ξαναπαίρνουν τα κιλά που χάσανε μπορεί και περισσότερα.

Τέλος πρέπει να επισημάνω ότι για να αφαιρέσετε ένα τρόφιμο ή ένα συστατικό από τη διατροφή σας, όπως είναι η γλουτένη, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα υγείας. Η δια βίου δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι η θεραπεία για τα άτομα με κοιλιοκάκη και δεν συστήνεται σε υγιείς ανθρώπους. Και φυσικά είναι σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τους χωρίς πτυχία ειδικούς που μπορεί να υποστηρίζουν διάφορες τεχνικές, οι οποίες δεν έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.