WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς πήρα κιλά τρώγοντας μόνο σαλάτες


Τζουλιάννα Καρνέζη

21 Μαρτίου 2018

23101000-164039344184475-7975864529072422912-n.jpg

Η αλήθεια πως σκέφτηκα να τρώω κάθε μεσημέρι μια σαλάτα ώστε να χάσω κάποια περιττά κιλά που είχα πάρει τον τελευταίο καιρό. Και ενώ οι σαλάτες υποτίθεται πως είναι ιδανική επιλογή για την απώλεια βάρους, το δικό μου πρόβλημα ήταν ότι πήρα κιλά αντί να τα χάσω. Τώρα θα αναρωτηθείτε πώς γίνεται να κερδίσω βάρος τρώγοντας λαχανικά; Λοιπόν το μυστικό βρίσκεται στα υλικά που επιλέγουμε να βάλουμε στη σαλάτα. Στην πραγματικότητα μια σαλάτα μπορεί να έχει πολύ λίγες θερμίδες αλλά και να φτάσει τις 700, όσες δηλαδή περιέχει ένα burger. Παρακάτω σας παραθέτω τα λάθη που έκανα και μετέτρεψα το συγκεκριμένο φαγητό σε θερμιδική βόμβα.

Δεν έφτιαχνα τη δική μου σαλάτα

Αντί να παίρνω από το σπίτι τη δική μου σαλάτα, προτιμούσα λόγω ευκολίας να παραγγείλω από το γραφείο και να μου τη φέρουν έτοιμη. Η επιλογή όμως αυτή πολλές φορές έκρυβε θερμιδικές παγίδες όπως οι έτοιμες σος, που είναι πλούσιες σε λιπαρά και σε θερμίδες. Όταν όμως ξεκίνησα να αφιερώνω χρόνο για να φτιάχνω τη δική μου σαλάτα, είχα τον απόλυτο έλεγχο στα υλικά που χρησιμοποιούσα και στις θερμίδες που κατανάλωνα.

Διαβάστε εδώ: Gwyneth Paltrow: Τι δίαιτα ακολουθεί και χάνει 6 κιλά σε μόλις μια εβδομάδα

Χρησιμοποιούσα πολύ ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Όμως δεν σημαίνει ότι επειδή είναι υγιεινό δεν έχει και θερμίδες, γι αυτό και πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο. Το λάθος που έκανα ήταν οτι έβαζα πάρα πολύ ελαιόλαδο τη σαλάτα μου με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι θερμίδες που κατανάλωνα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να βάζετε 1 με 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μερίδα σαλάτα.

Έτρωγα πολύ συχνά σαλάτα σε μπολ από παρμεζάνα

Εκ πρώτη όψεως είναι μια απλή σαλάτα, αλλά συνήθως έμπαινα στον πειρασμό και έτρωγα όλη την παρμεζάνα με αποτέλεσμα να παίρνω πολλές παραπάνω θερμίδες. Επίσης η συγκεκριμένη σαλάτα συνήθως περιέχει κρουτόν και αμυλούχα λαχανικά όπως καλαμπόκι και όλα αυτά σε συνδυασμό με την παρμεζάνα την μετατρέπουβ σε θερμιδική βόμβα. Το μυστικό είναι να κρατάμε τη σαλάτα μας όσο πιο απλή και πράσινη μπορούμε.

Δεν έδινα σημασία στην πρωτεΐνη που έχει η σαλάτα μου

Η πρωτεΐνη είναι μια καλή επιλογή γιατί βοηθάει στο αίσθημα της πληρότητας. Όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή, ώστε να μην επιβαρυνθούμε με πολλές θερμίδες. Τα είδη των πρωτεϊνών που όταν σταμάτησα να βάζω στη σαλάτα μου έχασα και κιλά ήταν το μπέικον και το παναρισμένο τηγανητό κοτόπουλο. Η καλύτερη επιλογή είναι ψητό στήθος κοτόπουλο, σολομό ή ψητές γαρίδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.