WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 μυστικά από το Θιβέτ για να ζήσετε πολλά χρόνια


Τζουλιάννα Καρνέζη

22 Απριλίου 2018

maxime-lelievre-137793-unsplash.jpg

Έτσι λοιπόν ανακαλύψαμε μια θιβετιανή παροιμία που μας αποκαλύπτει 4 μυστικά για να ζήσουμε πολλά χρόνια.

1. Φάτε το μισό

Τι σημαίνει αυτή η φράση; Υπάρχει μια φράση που λέει "Just Eat Half" και που σημαίνει να τρώμε το μισό φαγητό από αυτό που σερβίρεται στο πιάτο μας. Η συγκεκριμένη συμβουλή έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό της πρόσληψης θερμίδων και την απώλεια ή διατήρηση του σωματικού βάρους. Ωστόσο δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες διατροφικές ανάγκες. Εάν ασκείστε καθημερινά και αν η δουλειά σας είναι απαιτητική τότε θα πρέπει να τρώτε περισσότερο σε σχέση με κάποιον που κάνει καθιστική ζωή. Απλά να θυμάστε να κάνετε υγιεινές διατροφικές επιλογές και να αποφεύγετε τα άσκοπα τσιμπολογήματα.

Διαβάστε εδώ: Οι πιο περίεργες αιτίες καρκίνου του δέρματος που πρέπει να γνωρίζετε

2. Περπατήστε το διπλάσιο 

Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που υπάρχουν. Εκτός ότι είναι εύκολο, σας δίνει και την ευκαιρία να γνωρίζετε το περιβάλλον. Επιπλέον, σας προσφέρει πολλά οφέλη, όπως απώλεια βάρους, μειωμένη αρτηριακή πίεση, μειωμένο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, βελτιωμένη διάθεση και αυξημένη δημιουργικότητα.

3. Γελάστε πολύ

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Μειώνει τα επίπεδα ορμονών του στρες βελτιώνοντας τη διάθεσή σας, ενεργοποιεί την απελευθέρωση ενδορφινών και προκαλεί μια γενική αίσθηση ευεξίας. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους καρκινοπαθείς να παρακολουθούν ταινίες κωμωδίας επειδή το γέλιο μπορεί αν ανακουφίσει τον πόνο.

4. Αγαπήστε άνευ όρων

Η αγάπη ό,τι μορφή και εάν έχει μόνο καλό μπορεί να προσφέρει τόσο σε εσάς όσο και στους γύρω σας. Η άνευ όρων αγάπη σας βοηθάει να έρθετε πιο κοντά με τους ανθρώπους και ταυτόχρονα να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για ένα χρόνο ή και για περισσότερα χρόνια σημαίνει και θα φτάνετε όλο και πιο κοντά στη μακροζωία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.