WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι χειρότερες τροφές για να φάτε αργά το βράδυ


Τζουλιάννα Καρνέζη

15 Μαΐου 2018

becca-tapert-391603-unsplash.jpg

Τροφές πλούσιες σε κορεσμένο λίπος. Τα βαριά λιπαρά σνακ όχι μόνο θα σας κάνουν να νιώθετε υποτονικά το επόμενο πρωί, αλλά θα δυσκολέψουν και τη λειτουργία της πέψης με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κοιμηθείτε. Μείνετε μακριά από τις τροφές που είναι πλούσιες σε trans και κορεσμένα λίπη και επιλέξτε τα καλά λιπαρά, όπως μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Μπορεί ένα μικρό κομματάκι γλυκό να είναι αυτό που χρειάζεστε πριν πέσετε για ύπνο. Εάν όμως το παρακάνετε τότε θα ανέβουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα διακόπτοντας τον ύπνο σας. Αποφύγετε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε απλούς υδατάνθρακες όπως τα πατατάκια, τα μπισκότα, αντ αυτού επιλέξτε ένα φρούτο.

Διαβάστε εδώ: 3 καθημερινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Πικάντικα τρόφιμα. Τα μπαχαρικά προσφέρουν αρκετά οφέλη στην υγεία, όμως εάν τα καταναλώσετε αργά τη νύχτα μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον ύπνο σας. Και αυτό γιατί εκτός από τις στομαχικές διαταραχές που μπορεί να σας προκαλέσουν, διεγείρουν επίσης τις αισθήσεις σας, καθιστώντας δύσκολο να κοιμηθείτε.

Μεγάλες μερίδες. Εάν θέλετε να έχετε ήρεμο ύπνο πρέπει να τρώτε 2 με 3 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι, έτσι ώστε να διευκολύνετε τη διαδικασία της πέψης.

Τι πρέπει να τρώτε; Μικρές ελαφριές μερίδες που θα ικανοποιήσουν το αίσθημα της πείνας και θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε. Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει και το αλκοόλ που πίνετε αφού μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους όλη νύχτα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.