WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η επιστήμη μίλησε: αυτή είναι η καλύτερη στάση ύπνου


22 Μαΐου 2018

photo-1515511564235-93be7bc8dc51.jpg

Είναι αλήθεια ότι με το που πέφτουν στο κρεβάτι, κάποιοι αρχίζουν έναν πραγματικό αγώνα. Χώνονται κάτω από το σεντόνι, αγκαλιάζουν το μαξιλάρι, διπλώνονται και στριφογυρίζουν, μέχρι που κάποια στιγμή καταφέρνουν επιτέλους να βρουν μια (μάλλον περίεργη) στάση για τα άκρα τους, η οποία ικανοποιεί το ιδιότροπο σώμα τους. Αν, όμως, νιώσουν αδυναμία και πόνους το πρωί, μάλλον δεν ήταν κατάλληλη, η στάση που διάλεξαν. Προσέξτε, λοιπόν. Η λάθος στάση μπορεί να προκαλέσει πόνους στην πλάτη και στο λαιμό, κόπωση, άπνοια ύπνου, μυϊκές κράμπες, μειωμένη κυκλοφορία, πονοκεφάλους, καούρες, γαστρεντερικά προβλήματα, ακόμη και πρόωρες ρυτίδες, λένε οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλύτερο που μπορεί να κάνετε είναι να κοιμάστε ανάσκελα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ουδέτερη στάση, που ανακουφίζει το σώμα από τους πόνους που μπορεί να σας βασανίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, όσοι κοιμούνται ανάσκελα και με το κεφάλι πιο ψηλά από το στήθος, είναι λιγότερο πιθανό να νιώσουν καούρα. (Όμως σε αυτή τη στάση μπορεί να αρχίσετε να ροχαλίζετε. Σας προειδοποιούμε…)

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.