WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα μια για πάντα


24 Μαΐου 2018

roberto-nickson-g-366209-unsplash74988.jpg

Καταρχάς για να αντιμετωπίσετε τον εχθρό πρέπει να τον γνωρίζετε καλά, να μάθετε τα αδύναμα σημεία του. Γι αυτό ας δούμε πρώτα τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα και τι την προκαλεί. Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του και το δέρμα έχει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά κυρίως παρατηρείται στα πόδια και το 80% του γυναικείου πληθυσμού έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει κυτταρίτιδα σε σύγκριση με τους άντρες.

Δεν υπάρχει ένας παράγοντας που προκαλεί την κυτταρίτιδα, αλλά ένας συνδυασμός. Μερικοί από αυτούς είναι:

  • Η γενετική προδιάθεση.
  • Το σωματικό βάρος και ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.
  • Η ηλικία, όσο μεγαλώνουμε οι πιθανότητες εμφάνισης της κυτταρίτιδας αυξάνονται.
  • Οι ορμόνες, οι οποίες διεγείρουν την αποθήκευση  λίπους, για σκοπούς όπως την έμμηνο ρύση, την εγκυμοσύνη και το θηλασμό
  • Κακή κυκλοφορία του αίματος. Λόγω της έλλειψης οξυγόνου συσσωρεύεται λίπος με αποτέλεσμα να προκύπτουν τα σημάδια της κυτταρίτιδας.
  • Η έλλειψη άσκησης.
  • Ο ήλιος. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.
  • Το άγχος. Ένας εξαιρετικά αγχωτικός τρόπο ζωής προκαλεί την απελευθέρωση των ορμονών που σχετίζονται με την κυτταρίτιδα

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε μια για πάντα από το φλοιό πορτοκαλιού.

Κάντε πιο έντονη γυμναστική. Μπορεί να γυμνάζεστε όμως εάν θέλετε να μειώσετε την κυτταρίτιδα πρέπει να αυξήσετε την ένταση. Η έντονη αερόβια προπόνηση, όπως τρέξιμο, ποδήλατο, πεζοπορία σε συνδυασμό με ασκήσεις με βάρη αποτελούν την ιδανική επιλογή. Φυσικά δεν θα δείτε αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να περάσουν μερικοί μήνες ώστε να μειωθεί το ποσοστό σωματικού λίπους.

Διαβάστε εδώ: Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν πίνετε κάθε μέρα χυμό ντομάτας

Ξεκινήστε να τρώτε υγιεινά. Θαύματα δεν γίνονται εάν όμως ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μειώσετε την κυτταρίτιδα. Υιοθετήστε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και καταναλώστε άπαχες πρωτεΐνες, υγιή λίπη και δημητριακά ολικής άλεσης.

Πιείτε νερό. Όταν διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο βελτιώνεται η υφή του δέρματος και μειώνονται οι κατακρατήσεις.

Χαλαρώστε. Κάθε φορά που νιώθετε αγχωμένοι το σώμα απελευθερώνει αδρεναλίνη, μια ορμόνη που διοχετεύει αίμα στους επιθετικούς μύες, όπως είναι οι δικέφαλοι και οι τρικέφαλοι, που κινητοποιούνται στην άμυνα ή την επίθεση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φεύγει το αίμα από το δέρμα και να μειώνεται η κυκλοφορία στους ιστούς, που χάνουν την ικανότητα τους να αποτοξινώνονται.

Και τέλος το πιο σημαντικό είναι να αγαπήσετε το σώμα σας έτσι όπως είναι. Αγκαλιάστε το σώμα σας και διώξτε τις εμμονές. Αρκεί να λάβουμε υπόψη μας ότι το 80% των γυναικών έχει κυτταρίτιδα χάρη στα γονίδια και θα καταλάβουμε ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φροντίζουμε και να αγαπάμε το εαυτό μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.