WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι κυριότεροι λόγοι που τα δάχτυλά σας είναι πρησμένα


Τζουλιάννα Καρνέζη

9 Ιουνίου 2018

priscilla-du-preez-98675-unsplash.jpg

Κάνει ζέστη. Η θερμότητα διαστέλλει τα αιμοφόρα με αποτέλεσμα τα δάχτυλα σας να πρήζονται. Αυτό το είδος πρηξίματος δεν είναι σοβαρό, αλλά αν παρατηρήσετε ότι συνοδεύεται από πόνο, τότε να συμβουλευτείτε στον γιατρό σας.

Καταναλώνετε πολύ αλάτι. Όταν το σώμα λαμβάνει περισσότερο νάτριο, κάνει κατακρατήσεις, άρα και πρηξίματα. Συνήθως το οίδημα υποχωρεί μέσα σε μια ημέρα όταν ελαττώσετε το αλάτι. Αν όμως το πρήξιμο δεν φεύγει τότε καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.  

Έχετε πρόβλημα στις αρθρώσεις. Εάν τα δάχτυλά σας είναι πολύ πρησμένα μπορεί να ευθύνεται η οστεοαρθρίτιδα, ειδικά αν πρήζονται το πρωί. Αυτή η μορφή αρθρίτιδας προκαλείται από την φθορά των ιστών των αρθρώσεων σας και πολλές φορές συνοδεύεται από πόνο και δυσκαμψία.

Διαβάστε εδώ: Δείτε το μυστικό για να εξαφανίσετε τα "ψωμάκια"

Έχετε αναπτύξει σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα είναι μια επώδυνη κατάσταση στο χέρι, όπου προκαλείται από συμπίεση του μέσου νεύρου στο καρπό. Αποκαλείται και "ασθένεια του υπολογιστή" καθώς πλήττει περισσότερο όσους χρησιμοποιούν για ώρες το πληκτρολόγιο καταπονώντας τον καρπό τους. Το επακόλουθο πρήξιμο συνοδεύεται από πόνο, μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα χέρια και στα δάχτυλα - συμπτώματα που συχνά αναπτύσσονται αργά με την πάροδο του χρόνου.

Έχετε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη. Ένα μικρό πρήξιμο των άκρων στις έγκυες είναι φυσιολογικό, ιδίως το καλοκαίρι. Όμως, αν η διόγκωση επεκτείνεται και στο πρόσωπο, μπορεί να είναι ένα σημάδι για προεκλαμψία και θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας. Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από υψηλή αρτηριακή πίεση, και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, τόσο για τη μαμά όσο και για το μωρό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.