WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα πιο περίεργα σημάδια αναιμίας που δεν πρέπει να αγνοήσετε


Τζουλιάννα Καρνέζη

5 Ιουλίου 2018

34759100-145185729675406-3321895176091205632-n.jpg

Είναι πιθανό να γίνουν αντιληπτά πρώτα τα συμπτώματα αυτών των παθήσεων και μετά εκείνα της αναιμίας. Σε γενικές γραμμές το ανθρώπινο σώμα έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να ανταπεξέρχεται στην πρώιμη αναιμία. Εάν η αναιμία σας είναι ήπια ή έχει εξελιχθεί σε βάθος χρόνου, ενδέχεται να μην παρατηρήσετε οποιαδήποτε συμπτώματα.

Δύσπνοια

Αν έχετε παρουσιάσει δύσπνοια ή μια μικρή δυσκολία στην αναπνοή αμέσως μετά το περπάτημα ή με πολύ λιγότερη σωματική δραστηριότητα, τότε μπορεί να έχετε αναιμία και να μην το γνωρίζετε. Τα άτομα που παρουσιάζουν αναιμία έχουν πολλές φορές δύσπνοια, καθώς οι πνεύμονες δεν λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο.

Χλωμό δέρμα

Εάν το δέρμα σας είναι χλωμό μπορεί να αποτελεί ένα σημάδι αναιμίας. Από την άλλη μεριά όταν ο αριθμός των αιμοσφαιρίων είναι υγιής τότε το αίμα φτάνει στο δέρμα με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζετε αυτή την ωχρότητα που έχετε σε περίπτωση αναιμίας.

Διαβάστε εδώ: Όλα όσα πρέπει να μάθετε για το λίπος στην κοιλιά

Πόνος στο στήθος

Εάν συχνά αισθάνεστε έναν ήπιο, αμβλύ πόνο στο στήθος, κοντά στην περιοχή της καρδιάς, κάντε εξετάσεις αίματος για τυχόν αναιμία. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρή αναιμία μπορούν επίσης να παρουσιάσουν καρδιακές παθήσεις καθώς η καρδιά πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να παρέχει οξυγονωμένο αίμα. Έτσι, η αναιμία μπορεί να είναι επικίνδυνη αν δεν αντιμετωπιστεί, καθώς οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις.

Ζητάτε να φάτε παράξενα πράγματα

Εάν επιθυμείτε να καταναλώνετε πράγματα όπως παγάκια, μολύβια, χρώματα κ.λπ. ή αισθανθείτε την επιθυμία να τα φάτε όταν τα μυρίζετε, τότε θα μπορούσε να σημαίνει ότι πάσχετε από αναιμία. Αυτό μπορεί να ακούγεται παράξενο, ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη σιδήρου που προκαλείται στο άτομο λόγω αναιμίας είναι ο κύριος λόγος για αυτούς τους περίεργους πόθους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.