Πριν ξεκινήσετε δίαιτα διαβάστε αυτές τις συμβουλές

Τζουλιάννα Καρνέζη
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
max-libertine-722968-unsplash.jpg

O δρόμος για την απώλεια βάρους είναι μακρύς και δύσκολος. Εάν θέλετε να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε αυτήν την απώλεια σε βάθος χρόνου, τότε το ταξίδι δεν θα είναι σύντομο. Ωστόσο εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσετε να ξεκινήσετε την προσπάθεια πιο εύκολα και να τη συνεχίσετε με επιτυχία.

Διαβάστε εδώ: Η Blake Lively αποκαλύπτει τι τρώει σε μια ημέρα και παραμένει τόσο λαμπερή

Κρατήσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων. Ο καλύτερος λόγος για να κρατάτε ένα ημερολόγιο τροφίμων είναι ότι σας δείχνει τι καταναλώνετε κάθε μέρα, και σας επιτρέπει να είστε πιο ενήμεροι για το πώς και πότε τρώτε. Αυτό μπορεί να σας αποκαλύψει πολλά σχετικά με τις διατροφικές σας συνήθειες, τις ομάδες τροφίμων που προτιμάτε και τους λόγους για τους οποίους καταφεύγετε στο φαγητό, όπως αν είστε αγχωμένοι, αν βαριέστε ή αν πεινάτε πραγματικά. Ένας άλλος καλό λόγος είναι πως βοηθάει στην απεικόνιση του τι τρώτε και κάνετε καθημερινά, ώστε να έχετε καλύτερη κατανόηση του τι λειτουργεί και τι όχι.

Πρέπει να γνωρίζετε τις αδυναμίες σας. Για να καταφέρετε να χάσετε όλα τα περιττά κιλά με επιτυχία πρέπει να μάθετε όλες τις παγίδες και τις αδυναμίες σας. Με απλά λόγια να είστε ειλικρινής με τον εαυτό ώστε να ξέρετε πότε να βάζετε ένα φρένο.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Να έχετε ανθρώπους δίπλα σας που σας στηρίζουν. Η ενθάρρυνση και υποστήριξη από άλλους παίζουν σημαντικό ρόλο για όσους έχουν βάλει στόχο να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής. Για να χάσετε αποτελεσματικά τα περιττά κιλά πρέπει πρώτα να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να μάθετε να τρώτε σωστά. Αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο, στην πράξη όμως είναι πολύ δύσκολο και γι αυτό χρειάζεστε την υποστήριξη φίλων και συγγενών.

Βάλτε εφικτούς στόχους. Δεν θα χάσετε κιλά εάν έχετε ανέφικτους στόχους. Το μόνο που θα καταφέρετε σε αυτή την περίπτωση είναι να κουραστείτε και τελικά να εγκαταλείψετε. Πρέπει να βρείτε μια ισορροπία σε αυτό που κάνετε και να τρώτε.

Προσπάθεια για πρόοδο, όχι για τελειότητα . Δοκιμάστε να κάνετε λίγα περισσότερα από την περασμένη εβδομάδα. Ακόμα και αν δεν έχετε καταφέρει να τα κάνετε όλα τέλεια δεν πειράζει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα