WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ακολούθησα αυτά τα 3 βήματα και μείωσα το σωματικό λίπος μια για πάντα


Τζουλιάννα Καρνέζη

10 Αυγούστου 2018

mladen-scekic-757098-unsplash.jpg

Το σωματικός λίπος αποτελεί μέρος της σωματικής μας διάπλασης και μέχρι ένα ποσοστό είναι καλό να υπάρχει. Όταν όμως αυξηθεί δημιουργούνται προβλήματα στην υγεία μας όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη και καρδιακές παθήσεις. Όταν μειώνετε το σωματικό  λίπος , όχι μόνο νιώθουμε καλύτερα και βελτιώνεται η υγεία μας, αλλά χάνουμε και τα περιττά κιλά.

Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί εάν μειώσουμε σε μεγάλο βαθμό το λίπος θα βάλουμε την υγεία μας σε κίνδυνο. Σύμφωνα με το American Council on Exercise  το σωματικό λίπος της μέσης γυναίκας θα πρέπει να είναι  μεταξύ 21 και 33 τοις εκατό.

Διαβάστε εδώ: Τι λάθη κάνετε το πρωί που ξυπνάτε και δεν έχετε καλή διάθεση

Επειδή όμως το δικό μου ποσοστό είχε αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ακολουθήσω τα παρακάτω τρία βήματα και κατάφερα να το μειώσω. Θέλετε να δείτε τι έκανα;

Μείωσα τι θερμίδες

Το λίπος είναι αποθηκευμένη ενέργεια και οι θερμίδες είναι μονάδες ενέργειας. Έτσι λοιπόν όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από αυτές που μας αναλογούν, αποθηκεύονται σε λίπος. Για να καταφέρω να χάσω το επιπλέον σωματικό λίπος που είχα, ξεκίνησα να καίω περισσότερες θερμίδες από αυτές που έπαιρνα. Αύξησα τα λαχανικά και τα φρούτα και μείωσα τους απλούς υδατάνθρακες, όπως είναι τα γλυκά, τα πατατάκια.

Διαβάστε εδώ: 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να ζήσετε περισσότερο

Ξεκίνησα τη διαλλειματική προπόνηση

Η διαλλειματική προπόνηση σας απαλλάσσει από τα περιττά κιλά πολύ γρήγορα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι κάνουν τη συγκεκριμένη προπόνηση, μέσα σε 15 λεπτά έχουν καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι αν έτρεχαν για μια ώρα. Επίσης καταστέλλεται η ορμόνη της πείνας, η γκρελίνη ενώ αυξάνονται τα επίπεδα του γαλακτικού οξέος στο αίμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται το αίσθημα της πείνας για πολλές ώρες. Αντί λοιπόν να τρέχω χιλιόμετρα στο διάδρομο του γυμναστηρίου, μέσα σε 20 λεπτά είχα γυμνάσει όλο το σώμα και ταυτόχρονα είχα κάψει λίπος. Η αυξημένη μείωση του σωματικού λίπους που παρατηρείται στη διαλειμματική προπόνηση αποδίδεται στην αύξηση του βασικού μεταβολισμού που συνεχίζεται και μετά την προπόνηση.

Προσπάθησα να κοιμάμαι 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ

Η απώλεια σωματικού λίπους δεν σχετίζεται μόνο με το φαγητό και με την άσκηση, αλλά ο ύπνος επίσης συμβάλει στο να μην πάρουμε κιλά άρα και λίπος. Όσο πιο καλά κοιμόμαστε τα βράδια, τόσο πιο εύκολο είναι να χάσουμε κιλά και να διατηρήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.