WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτό είναι το μυστικό για να νιώθουμε νεότεροι και να ζήσουμε περισσότερο


17 Αυγούστου 2018

artem-bali-413154-unsplash.jpg

Μελέτες δείχνουν πως όταν νιώθετε νεότεροι μπορεί να ζήσετε περισσότερο. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει έναν τρόπο για να διατηρηθεί αυτή η αίσθηση νεότητας όσα χρόνια και εάν φτάσε.

Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Psychological Association (APA) και παρατηρούσε 116 ενήλικες, ηλικίας 60 έως 90 ετών και 106 ενήλικες, ηλικίας 18 έως 36 ετών κάθε μέρα για εννέα ημέρες. Οι επιστήμονες ρωτούσαν κάθε μέρα τους συμμετέχοντες να τους πουν πόσο ετών ένιωθαν, ασχέτως με την πραγματική τους ηλικία, και στο ένα είχαν άγχος.

Διαβάστε εδώ: 6 τρόποι για να γεμίσετε τη ζωή σας με θετική ενέργεια

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι είναι σύνηθες να βιώνεις διακυμάνσεις στην «υποκειμενική ηλικία. Αυτό ίσχυε και για τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα , αφού κάθε φορά απαντούσαν διαφορετική ηλικία. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως τις ημέρες που οι συμμετέχοντες απάντησαν ότι δεν ένιωθαν αγχωμένοι, αισθάνονταν και πιο νέοι. Οι αλλαγές στη διάθεση φάνηκαν να επηρεάζουν και την υποκειμενική ηλικία.

Όταν τελείωσε η έρευνα οι ειδικοί διαπίστωσαν πως η ψυχική υγεία μπορεί να μειώσει ή να αυξήσει την ηλικία που νιώθει ο κάθε άνθρωπος τη συγκεκριμένη στιγμή. Όταν αισθανόμαστε πιο ήρεμοι και ότι έχουμε υπό έλεγχο τη ζωή μας, τότε νιώθουμε μια πιο νέοι και αυτό μπορεί να μας παρακινήσει να βγούμε έξω, να γυμναστούμε και να κάνουμε καλύτερες διατροφικές επιλογές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.