WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας 125χρονος από το Λίβανο μοιράζεται τη συνταγή του "μαγικού τσαγιού" για τη μακροζωία


Τζουλιάννα Καρνέζη

30 Σεπτεμβρίου 2018

lisa-hobbs-496188-unsplash.jpg

Σύμφωνα με τους βιολόγους το πόσο θα ζήσει ο κάθε άνθρωπος διαφέρει και εξαρτάται από πολλές συνθήκες. Και ενώ η γενετική συμβάλει στο προσδόκιμο ζωής, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη μακροζωία, όπως είναι το περιβάλλον, η διατροφή και ο τρόπος ζωής.

Όμως μερικοί άνθρωποι ξεπερνάνε το προσδόκιμο ζωής και ζούνε πάρα πολλά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι ο 125χρονος από το Λίβανο, ο οποίος είναι τόσο ενεργητικός και ευκίνητος, που μαγειρεύει κάθε μέρα και περπατά δύο μίλια την ημέρα.

Διαβάστε εδώ: 6+1 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Το μυστικό του για τη μακροζωία είναι στο είδος και στην ποιότητα των τροφίμων. Τρώει όσο χρειάζεται, ενώ αποφεύγει τις επεξεργασμένες τροφές. Το ελαιόλαδο και το μέλι βρίσκονται καθημερινά στο διατροφικό του πρόγραμμα. Εκτός όμως από τη διατροφή ο 125χρονος αποκαλύπτει πως πίνει ένα «μαγικό τσάι» το οποίο, όπως ισχυρίζεται, ακόμα και νεκρό ανασταίνει.

Η συνταγή για αυτό το ειδικό τσάι είναι ένα μείγμα από χαρουπόνι, θυμάρι, κινόα και γλυκάνισο και όλα αυτά τα βράζει σε ζεστό νερό. Ο 125χρονος από το Λίβανο πίνει κάθε μέρα το συγκεκριμένο τσάι και υποστηρίζει πως χάρη σε αυτό ζει τόσα χρόνια και είναι γεμάτος ενέργεια.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι σε ορισμένους πολιτισμούς έχουν αυξημένη διάρκεια ζωής λόγω της διατροφής τους και του τρόπου ζωής που έχουν υιοθετήσει. Ωστόσο εάν ακολουθείτε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με έναν απλοϊκό τρόπο ζωής, θα καταφέρετε να κατακτήσετε τη μακροζωία.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.