WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αποφάσισα να ακολουθήσω τη δίαιτα της Jennifer Lopez και δείτε τι μου συνέβη


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Νοεμβρίου 2018

20180820_zaf_ny1_234.jpg

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είμαι ο άνθρωπος που ξεχνάει να φάει. Το φαγητό είναι η κινητήρια δύναμή μου. Σε γενικές γραμμές ακολουθώ μια ισορροπημένη διατροφή κάνοντας φυσικά που και που τις ατασθαλίες μου. Επίσης είμαι εναντίον των ακραίων διατροφικών σχημάτων που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους.

Ωστόσο διαβάζοντας τη δίαιτα της Jennifer Lopez, που δεν είναι άλλη από τη διαλείπουσα νηστεία, αποφάσισα να την ακολουθήσω. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

 

 

Τι είναι η διαλείπουσα νηστεία; Είναι μια τακτική περίοδος νηστείας που ακολουθείτε από μια περίοδο κανονικής κατανάλωσης τροφής. Η διάρκεια και η συχνότητα των περιόδων διαφέρουν, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε. Κάποιες μέθοδοι περιλαμβάνουν νηστεία μέχρι το μεσημέρι κάθε μέρα, άλλες για 24 ώρες, 1 ή 2 φορές την εβδομάδα ενώ άλλες περιλαμβάνουν ένα μεγάλο γεύμα την ημέρα.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί η Jennifer Lopez, το οποίο και υιοθέτησα ήταν να τρώω για μια μέρα κανονικό φαγητό και την επόμενη να νηστεύω για 18 ώρες. Την πρώτη μέρα κατάφερα να απέχω από το φαγητό για 18 ολόκληρες ώρες, όμως δεν ήταν καθόλου ωραίο. Το μυαλό μου έτρεχε συνέχεια σε διάφορα εδέσματα που θα μπορούσα να απολαύσω και ο εσωτερικός διάλογος με τον εαυτό μου ήταν ο εξής: «Πεινάω, πεινάω, πεινάω, πεινάω…». Και φυσικά ο διάλογος συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, όμως δεν ενέδωσα στους πειρασμούς.

Διαβάστε εδώ: Πώς να αποτρέψετε την καρδιακή νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία

Πρέπει να ομολογήσω ότι τη δεύτερη μέρα της διαλείπουσας νηστείας δεν δυσκολεύτηκα τόσο πολύ. Ίσως με βοήθησε ότι έπινα πολλά ροφήματα, πράσινο τσάι για την ακρίβεια, και έτσι με κράτησε χορτάτη. Έτσι πέρασα την ημέρα μου πίνοντας νερό και τσάι, μέχρι να περάσουν οι 18 ώρες.

Και τελικά στόχος επετεύχθη. Και τη διαλείπουσα νηστεία κατάφερα να ακολουθήσω και κάποια κιλά έχασα. Όμως δεν θα σας αποκαλύψω το νούμερο, καθώς αυτό εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό. Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά.

Τι συμπέρασμα όμως έβγαλα τελειώνοντας αυτό το πείραμα; Το συμπέρασμα μου ήταν πως η απότομη διακοπή φαγητού έστω και για 18 ώρες, ίσως να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε κιλά. Επίσης πρέπει να επισημάνω πως οι έρευνες για την αποτελεσματικότητα της διαλείπουσας νηστείας είναι σε εμβρυικό στάδιο, ωστόσο φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια απασχολεί όλο και περισσότερο τους ερευνητές. Αν θέλετε να ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη δίαιτα, πρέπει να το κάνετε υπό την επίβλεψη ενός διατροφολόγου και όχι μόνοι σας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως πρόκειται για μια διατροφική συνήθεια που δεν μπορείτε να την ακολουθήσετε εφ όρου ζωής και φυσικά δεν πρέπει να έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας για να την εφαρμόσετε.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα κάνετε την απώλεια βάρους εύκολη υπόθεση

Τέλος, θέλω να αναφέρω πως δεν υπάρχει λόγος να είμαστε δογματικοί, γιατί ενδεχομένως υπάρχει μια ομάδα πληθυσμού που βρίσκει τη διαλείπουσα νηστεία αρκετά βολική. Με απλά λόγια η εξατομίκευση είναι το κλειδί. Ο κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή να ακολουθεί τον τρόπο ζωής που είναι καλός για εκείνον, αρκεί πάντα να συμβουλεύεται το γιατρό του ή το διαιτολόγο του.

Δείτε στη gallery: To σώμα της 48χρονης Jennifer Lopez καταρρίπτει την έννοια της ηλικίας

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.