WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έκανα αυτές τις αλλαγές στην καθημερινότητά μου και έχασα τα περιττά κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

16 Νοεμβρίου 2018

paige-cody-1120968-unsplash.jpg

Οι περισσότεροι και μόνο στο άκουσμα τις λέξης «δίαιτα» αγχώνονται, με αποτέλεσμα είτε να μην παίρνουν ποτέ την απόφαση να χάσουν κιλά είτε να παρατάνε την προσπάθεια πολύ γρήγορα. Όμως η απώλεια βάρους δεν είναι δύσκολη υπόθεση, γιατί εάν κάνετε μερικές μικρές αλλαγές θα καταφέρετε το στόχο σας. Και σας το λέω εκ πείρας, αφού κατάφερα χωρίς πολύ κόπο να χάσω τα περιττά κιλά που είχα πάρει τον τελευταίο καιρό. Θέλετε να δείτε πώς τα κατάφερα;

Περιελάμβανα σε κάθε μου γεύμα και τις τρεις ομάδες τροφίμων: πρωτεΐνη, υδατάνθρακεςκαι υγιή λιπαρά. Αυτή η επιλογή με βοήθησε να νιώθω χορτάτη και γεμάτη ενέργεια, αφού τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μου παραμένανε σταθερά. Επέλεξα άπαχες πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής άλεσης και για υγιή λίπη, όπως αβοκάντο, ανάλατους ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο.

Έβαζα στο μισό πιάτο λαχανικά. Μπορεί αυτή η πράξη να σας φαίνεται συνηθισμένη όμως οι περισσότεροι δεν την ακολουθούμε. Παρόλα αυτά με το που ενσωμάτωσα τα λαχανικά σε κάθε μου γεύμα, άρχισα να χάνω βάρος χωρίς να κάνω κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια.

Δεσμεύτηκα να ασκούμαι μέρα παρά μέρα για 60 λεπτά. Η σωματική δραστηριότητα μου έφτιαξε τη διάθεση και με βοήθησε να κάψω θερμίδες. Οι προπονήσεις μου περιελάμβαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης για την οικοδόμηση της μυϊκής μάζας και αερόβιες ασκήσεις για να ιδρώσω να φύγουν οι τοξίνες και να κάψω θερμίδες.

Διαβάστε εδώ: Τι είναι το Moon Milk και γιατί να το πίνετε κάθε βράδυ

Έκανα διατροφικές ατασθαλίες. Ναι σωστά διαβάσατε. Μπορεί να σας ακούγετε περίεργο, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να χάσουν κιλά και να διατηρήσουν αυτή την απώλεια μακροπρόθεσμα εάν απαρνηθούν τις αγαπημένες τους τροφές. Έτσι λοιπόν έτρωγα ένα μικρό γλυκάκι που και που και με αυτό τον τρόπο κατάφερα να μη νιώθω καμία καταπίεση.

Άρχισα να κρατάω ένα ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων. Το να καταγράφω τι τρώω σε καθημερινή βάση, με βοήθησε πολύ στο να συνειδητοποιήσω ότι τσιμπολογούσα άσκοπα και πολλές φορές μέσα στην ημέρα και έτσι κατάφερα να χάσω πιο εύκολα τα περιττά κιλά. Στο τέλος της ημέρας διάβαζα όλα όσα είχα καταναλώσει και προσπαθούσα την επόμενη να φάω λιγότερη ποσότητα ή τουλάχιστον να μην τσιμπολογήσω τόσες πολλές φορές.

Αλλάζοντας λοιπόν κάποια πράγματα στις καθημερινές μου συνήθειες κατάφερα να απαλλαγώ από τα περιττά κιλά. Όμως αυτό που πρέπει όλοι να θυμάστε είναι πως η απώλεια βάρους δεν θα συμβεί εν μια νυκτί. Είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων και αλλαγών που πρέπει να γίνονται σταθερά και χωρίς βιασύνη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.