WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 διαιτολόγοι μας αποκαλύπτουν τους πραγματικούς λόγους που δε χάνουμε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

31 Ιανουαρίου 2019

rawpixel-1197033-unsplash.jpg

Μήπως προσπαθείτε εδώ και καιρό να χάσετε βάρος χωρίς επιτυχία; Καταλαβαίνω. Η διαδικασία μπορεί να είναι απογοητευτική κατά περιόδους, ενώ οι μύθοι και η παραπληροφόρηση που υπάρχει κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. 

Τις περισσότερες όμως φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Γι αυτό και οι εδικοί αποκαλύπτουν τα λάθη που κάνουμε και δεν χάνουμε κιλά. Δείτε ποια είναι για να τα αποφύγετε. 

Διαβάστε εδώ: Το ένα πράγμα που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής μέχρι και 10 χρόνια

Αυστηρές δίαιτες. Όταν ακολουθείτε μια αυστηρή δίαιτα και κάνετε υπερβολική άσκηση αυτό συνήθως συνεπάγεται με ακραίο περιορισμό των θερμίδων, κάτω από 1200 την ημέρα. Ο εγγεγραμμένος διαιτολόγος Leslie Langevin, MS, RD, CD επισημαίνει πως η απότομη και μεγάλη μείωση των θερμίδων δεν είναι βιώσιμη. Η δίαιτα θα πρέπει να έχει ως στόχο να σας μάθει να τρώτε σωστά και να κάνετε αλλαγές που θα τις κρατήσετε για όλη σας τη ζωή.

Κόβετε εντελώς τα αγαπημένα σας τρόφιμα. Το να πείτε όχι στο ψωμί, στη σοκολάτα, στις πατάτες και στα μπισκότα μπορεί να σας προκαλέσει κατάθλιψη. Οι διαιτολόγοι Stephanie Clarke, RD και Willow Jarosh, RD, της C & J Nutrition συμβουλεύουν τους πελάτες τους να συμπεριλαμβάνουν στο  διατροφικό τους πρόγραμμα τα αγαπημένα τους τρόφιμα σε μικρές ποσότητες, έτσι ώστε να μη νιώθουν καταπίεση και στέρηση. 

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Καταναλώνετε πολλή ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες. Όταν επιλέγετε τις συγκεκριμένες τροφές δεν παίρνετε μόνο θερμίδες, αλλά αυξάνονται και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους.

Δεν παρακολουθείτε τι τρώτε. Συνήθως δεν είναι αναγκαίο να υπολογίζετε τις θερμίδες που παίρνετε όλη την μέρα, αλλά για πολλούς αυτό βοηθάει στην απώλεια κιλών. Άρα, γράφοντας σε ένα ημερολόγιο πόσες θερμίδες λαμβάνετε, μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδο της δίαιτας.

Γυμνάζεστε με σκοπό να φάτε περισσότερο. Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι πάνε γυμναστήριο και μετά πιστεύουν πως μπορούν να φάνε ό,τι θέλουν. Για παράδειγμα ένα 30-λεπτό τρέξιμο καίει περίπου 250 θερμίδες, οπότε αν μετά καταναλώσετε ένα γλυκό που θα έχει 300 θερμίδες, δεν θα έχετε κανένα αποτέλεσμα.

Διαβάστε εδώ: Εάν προσθέσετε αυτά τα συστατικά στο νερό θα χάσετε τα περιττά κιλά

Δεν λέτε σε κανέναν ότι κάνετε δίαιτα. Κι όμως αυτή η τακτική μπορεί να μην είναι βοηθητική, αφού εάν έχετε την υποστήριξη των φίλων σας, μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο να συνεχίσετε την προσπάθεια. Οι ειδικοί προτείνουν να λέτε σε φίλους και στην οικογένεια σας ότι προσπαθείτε να χάσετε κιλά, έτσι ώστε την επόμενη φορά αντί να σας προτείνουν να βγείτε για ένα παγωτό, να σας πουν να πάτε μια βόλτα.

Δεν πίνετε αρκετό νερό. Η επαρκής πρόσληψη νερού σας ενυδατώνει και σας βοηθάει να χάσετε κιλά. Το τελευταίο συμβαίνει γιατί πολλές φορές το σώμα μας μπερδεύει την πείνα με τη δίψα, με αποτέλεσμα αντί να πίνουμε νερό να πηγαίνουμε κατευθείαν στο ψυγείο. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να φάτε κάτι, πιείτε πρώτα ένα ποτήρι νερό.

Δεν τρώτε αρκετά λαχανικά. Τα περισσότερα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και να τρώτε λιγότερο. Οι ειδικοί προτείνουν να τρώτε λαχανικά ως σνακ ή ακόμα και στο πρωινό, φτιάχνοντας για παράδειγμα μια ομελέτα με σπανάκι. Βεβαιωθείτε ότι στο κυρίως γεύμα το μισό σας πιάτο περιέχει λαχανικά και το υπόλοιπο έχει υδατάνθρακες και πρωτεΐνη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.