WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έπινα Matcha τσάι για ένα μήνα και αυτό ήταν το αποτέλεσμα


Τζουλιάννα Καρνέζη

14 Μαρτίου 2019

photo-1521791925963-30590bac7d25.jpg

Είμαι λάτρης του καφέ και δεν είχα φανταστεί, μέχρι σήμερα, τον εαυτό μου χωρίς μια κούπα καφέ το πρωί. Όμως διαβάζοντας για το Matcha τσάι και πόσο ευεργετικό είναι, αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα και να πίνω για ένα μήνα αυτό το γιαπωνέζικο τσάι. Θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα;

Διαβάστε εδώ: Εάν δεν ξέρετε τι να κάνετε στο γυμναστήριο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

Αρχικά θα ήθελα να εξηγήσω, για όσους δεν γνωρίζουν, τι είναι το Matcha τσάι. Είναι φτιαγμένο από το τρυφερό μέρος του πράσινου τσαγιού και καλλιεργείται στη σκιά και τα φύλλα του σκεπάζονται για να αποκτήσουν πράσινο χρώμα. Η μυρωδιά του θυμίζει τη φρεσκάδα που αναδύεται από το γρασίδι και η γεύση του δεν είναι καθόλου πικρή, όπως σε κάποια άλλα τσάγια. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το Matcha τσάι διαθέτει 130 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι το κλασσικό πράσινο τσάι και θεωρείται ότι προσφέρει περισσότερη ενέργεια, ενώ ενισχύει το μεταβολισμό. Έφτασε λοιπόν η ώρα για το πείραμα μου.

Σταμάτησα να πίνω καφέ και τον αντικατέστησα με το Matcha τσάι. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή μου έλειπε αρκετά ο καφές, όμως καθώς περνούσαν οι ημέρες συνήθιζα την απουσία του. Η μυρωδιά, η ελαφρώς γλυκιά γεύση και η ενέργεια που χαρίζει ήταν τα πρώτα χαρακτηριστικά που με κέρδισαν και μου ξαναθύμισαν ότι ένα φλιτζάνι τσάι έχει άλλη αξία.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Έτσι λοιπόν το πρώτο που διαπίστωσε προς έκπληξή μου είναι πως πίνοντας το συγκεκριμένο τσάι είχα πολλή ενέργεια, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους στο γραφείο που τους έπιανε υπνηλία τις μεσημεριανές ώρες. Το παράδοξο όμως ήταν πως ταυτόχρονα ήμουν και αρκετά ήρεμη. Και επειδή πολλοί θα αναρωτηθείτε πώς γίνεται να συνέβη αυτό, αρκεί να γνωρίζετε πως το Matcha τσάι περιέχει μια ουσία τη θειαμίνη, η οποία ενισχύει τη διάθεση, μας ηρεμεί και βελτιώνει τη μνήμη.

Εντάξει δεν θα πω ψέματα, υπήρχαν στιγμές μου ερχόταν η μυρωδιά από τον ζεστό καπουτσίνο και αναζητούσα μια κούπα. Όμως όταν έπινα το τσάι η σκέψη του καφέ γινόταν καπνός. Επιπλέον μου προκαλούσε ηρεμία και με βοηθούσε να εξισορροπήσω  τους γρήγορούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής. Για να μην αναφέρω ότι με κρατούσε ενυδατωμένη όλη την ημέρα και έτσι είχα πιο καθαρό μυαλό για να διεκπεραιώσω όλες τις υποχρεώσεις μου.

Κάτι ακόμα που συνειδητοποίησα πίνοντας το Matcha τσάι ήταν πως απέκτησα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικά. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε όλοι στο γραφείο ήταν άρρωστοι κατά διαστήματα, εκτός από εμένα.

Και ο μήνας πέρασε τόσο γρήγορα που δεν κατάλαβα πότε τελείωσε το πείραμα. Όμως οφείλω να ομολογήσω πως μετά από αυτά τα οφέλη που αποκόμισα μόλις σε 30 ημέρες, δεν έχω σταματήσει μέχρι και σήμερα να πίνω Matcha τσάι, χωρίς φυσικά να απαρνηθώ τον αγαπημένο μου καφέ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.