WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 μικρές αλλαγές που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Μαρτίου 2019

mike-fox-471507-unsplash.jpg

Η άνοιξη είναι μια καλή εποχή για να υιοθετήσετε πιο υγιεινές συνήθειες, με σκοπό να βελτιώσετε την υγείας σας και να νιώσετε καλύτερα. Όταν λέμε να αλλάξετε τις συνήθειες σας, μην πηγαίνει το μυαλό σας ότι πρέπει να κάνετε ριζικές αλλαγές, αφού καμιά φορά κα με τις πιο μικρές μπορείτε να έχετε ενέργεια και ευεξία.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε;

Τρώτε άπαχες πρωτεΐνες

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ενήλικες κάτω των 65 ετών θα πρέπει να καταναλώνουν περίπου 0,8 γραμμάρια διαιτητικής πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους για να διατηρούν τη βέλτιστη υγεία. Μετά το 65, θα πρέπει να στοχεύσετε για 1 έως 1,2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας αυγά ή πλιγούρι βρώμης για πρωινό και μια άπαχη πρωτεΐνη όπως ψάρια ή κοτόπουλο κατά το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Φροντίστε τον εαυτό σας

Η φροντίδα του εαυτού μας δεν χρειάζεται να συμπεριλαμβάνει περίπλοκες ρουτίνες ομορφιάς. Μερικές φορές αρκεί απλά να μιλάτε στον εαυτό σας με καλοσύνη και αυτοπεποίθηση.

Κινηθείτε περισσότερο

Είναι σημαντικό να ορίσετε ένα μικρό στόχο και να ενσωματώσετε περισσότερη κίνηση στην καθημερινή σας ρουτίνα-ειδικά στις ημέρες που δεν έχετε το χρόνο να πάτε στο γυμναστήριο. Ακόμα και αν δεν είστε σε θέση να γυμναστείτε κατά τη διάρκεια της ημέρα, μπορείτε να πάτε για βόλτα ή να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Προσπαθήστε να χαλαρώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας

Η λήψη μέτρων για τη διαχείριση του άγχους μπορεί να βοηθήσει στη σωστή λειτουργία της πέψης και του ύπνου. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να είστε για ώρες σε μια τάξη γιόγκα ή σε μια μπανιέρα για να χαλαρώσετε. Κάνοντας μια απλή άσκηση αναπνοής, μπορείτε να απελευθερώσετε όλη την ένταση από το σώμα σας: Πάρτε πέντε βαθιές ανάσες σε διάστημα 30 δευτερολέπτων.

Διαβάστε εδώ: 6 ροφήματα που πρέπει να πίνετε το πρωί για να χάσετε τα περιττά κιλά

Βγείτε έξω

Η άνοιξη είναι η τέλεια εποχή για να βγείτε έξω και να προσθέσετε λίγο περισσότερη κίνηση στην τυπική σας ημέρα. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να γυμναστείτε, αλλά θα καλυτερεύσει και τη διάθεσή σας. Σύμφωνα με έρευνες εκείνοι που γυμνάζονται στην ύπαιθρο, απολαμβάνουν περισσότερο τις προπονήσεις, σε σχέση με εκείνους που γυμνάζονται σε εσωτερικούς χώρους.

Τεντωθείτε κάθε πρωί

Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο το τέντωμα μπορεί να κάνει μια σημαντική διαφορά στη συνολική υγεία σας. Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί είναι ένα 10λεπτο τέντωμα. Τραβήξτε αργά τον κορμό σας για 30 δευτερόλεπτα. Απελευθερώστε και επαναλάβετε την αντίθετη πλευρά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.