WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα καλύτερα τρόφιμα για επίπεδη κοιλιά


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Μαΐου 2019

tamara-bellis-278587-unsplash.jpg

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο σκεφτόμαστε πώς θα απαλλαγούμε από το λίπος της κοιλιάς. Έτσι λοιπόν εάν θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, επιλέξτε τα παρακάτω τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια λεπτή μέση, μειώνοντας τη φούσκωμα, ενισχύοντας το μεταβολισμό και δίνοντας στο σώμα σας σημαντικά θρεπτικά συστατικά που ενθαρρύνουν την απώλεια βάρους.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Αγγούρια

Χάρη στα αντιοξειδωτικά και στην υψηλή περιεκτικότητα σε νερό 96%, τα αγγούρια μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεφουσκώσετε και να έχετε επίπεδη κοιλιά. Αυτό το τραγανό λαχανικό είναι επίσης εξαιρετικά ευέλικτο αφού μπορείτε να το προσθέσετε τη σαλάτα, στο γιαούρτι ή να το φάτε σκέτο.

 Φακές

Οι φακές - μαζί με άλλους σπόρους που αναπτύσσονται μέσα σε λοβούς όπως τα ρεβίθια, τα λευκά φασόλια και τα αποξηραμένα μπιζέλια - είναι πλούσιε σε φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, που αυξάνουν τον κορεσμό. Είναι επίσης μια καλή πηγή σιδήρου, η ανεπάρκεια του οποίου μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Προσθέστε τις φακές σε σαλάτες ή σε δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες γι αυτό και αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και νιώθετε χορτασμένοι για αρκετές ώρες. Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της κατακράτησης νερού στο σώμα, ρυθμίζοντας τα επίπεδα νατρίου.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Παπάγια

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε αυτό το έντονα χρωματισμένο τροπικό φρούτο, το οποίο είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C, Ε και φυλικού οξέος. Η παπάγια περιέχει επίσης ένα ένζυμο μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής και τους οιδήματος στην κοιλιά.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Μπορεί πολλοί να αποφεύγουν όλους τους υδατάνθρακες με σκοπό να χάσουν κιλά, όμως οι σύνθετοι σας βοηθάνε να χάσετε κιλά, αυξάνοντας τον κορεσμό και  βοηθώντας την πέψη. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά δημητριακά ολικής αλέσεως είχαν 49% χαμηλότερο κίνδυνο αύξησης του σωματικού βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Σπαράγγια

Γνωρίζετε ήδη ότι τα σπαράγγια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορούν να βοηθήσουν στο να αποκτήσετε ένα λεπτό στομάχι. Επίσης συμβάλουν ως φυτικό διουρητικό, διευκολύνοντας την απομάκρυνση του νερού και μειώνοντας το φούσκωμα.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει φυτικές ίνες και μονοακόρεστο λίπος, τα οποία βοηθάνε στην απώλεια βάρους. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν τακτικά αβοκάντο είχαν μικρότερη περιφέρεια, σε σχέση με εκείνους που δεν έτρωγαν.  Και εκτός από το να διατηρεί την κοιλιά σας επίπεδη, να ωφελήσει και το έντερο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.