WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες τροφές δεν περιμένατε ότι σαμποτάρουν τη δίαιτά σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

18 Μαΐου 2019

44476733_357012231540642_7168315784880243590_n.jpg

Μπορεί να έχετε τις καλύτερες προθέσεις για να χάσετε τα κιλά, όμως οι επιλογές που κάνετε είναι πιθανό να σαμποτάρουν την προσπάθεια σας. Δείτε ποιες τροφές σας κρατάνε μακριά από τον στόχο της απώλειας βάρους.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Γιαούρτια με φρούτα. Το γιαούρτι είναι μια πολύ καλή επιλογή, όταν κάνετε δίαιτα, αλλά πρέπει να προσέχετε τι επιλέγετε. Κάποια γιαούρτια που έχουν φρούτα φαίνονται σαν μια υγιεινή επιλογή, όμως είναι πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά, με αποτέλεσμα να σας δώσουν επιπλέον θερμίδες χωρίς να το αντιληφθείτε. Να ελέγχετε πάντα τις ετικέτες με τα συστατικά.

Ανάμεικτα σνακ. Όταν αναμιγνύετε αλμυρά και γλυκά σνακ, μπορεί να είναι βολικό, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στις επιλογές και στην ποσότητα. Είναι εύκολο να ξεφύγετε στις θερμίδες και επίσης, κάποια σνακ που είναι έτοιμα σε συσκευασίες έχουν αρκετή ζάχαρη.

Τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Όσοι έχουν κοιλιοκάκη πρέπει να επιλέγουν προϊόντα χωρίς γλουτένη, για να αποφύγουν τα δυσάρεστα συμπτώματα. Σε αντίθετη όμως περίπτωση, δεν χρειάζεται να καταναλώνετε αυτές τις τροφές, γιατί πολλές από αυτές έχουν περισσότερες θερμίδες από τις κανονικές τροφές.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Σκόνες πρωτεΐνης. Φαίνεται να είναι η ιδανική λύση για το ξεκίνημα της ημέρας σας. Όμως, σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention (CDC) όσοι καταναλώνουν περισσότερη πρωτεΐνη, από όση πραγματικά χρειάζονται, ίσως απλά να προσθέτουν ένα σωρό επιπλέον θερμίδες.

Έλαια. Τα φυτικά έλαια όπως, το ελαιόλαδο, το λάδι canola έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή, γιατί έχουν αρκετές θερμίδες. Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μας δίνει 135 θερμίδες.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.instagram.com/breakfastnbowls

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.