WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διαλειμματική δίαιτα: Πόσο αποτελεσματική είναι στην απώλεια βάρους


Τζουλιάννα Καρνέζη

9 Ιουνίου 2019

chris-nguyen-477756-unsplash.jpg

Είναι αλήθεια πως κατά καιρούς προκύπτουν διάφορες δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους. Έτσι τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τη διαλειμματική δίαιτα η οποία έχει ερευνητικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Τι είναι η διαλειμματική δίαιτα;

Η συγκεκριμένη διατροφή προτείνει την για 2 μη συνεχόμενες ημέρες να ακολουθούν οι γυναίκες μια δίαιτα 500 θερμίδων και οι άντρες 600 θερμίδες και τις υπόλοιπες να ακολουθείτε μια κλασική διατροφή.

Μπορείτε όμως να χάσετε κιλά;

Έχει φανεί πως εάν κάποιος ακολουθήσει τη διαλειμματική δίαιτα μπορεί να χάσει βάρος αλλά και να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου σταθερά. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ τις ελεύθερες ημέρες τρώτε κανονικά, η γενική πρόσληψη θερμίδων δεν ξεπερνά κατά πολύ τη συνιστώμενη και έτσι στο τέλος της εβδομάδας οι θερμίδες που προσλαμβάνετε είναι λιγότερες από αυτές που χρειάζεστε και χάνετε κιλά.  

Διαβάστε εδώ: Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι έχετε προβλήματα στους νεφρούς

Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη δίαιτα είναι δύσκολο να τηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα είναι σε μικρό δείγμα και σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη με τη διαλειμματική δίαιτα χάνουμε τα ίδια κιλά που θα χάσουμε εάν ακολουθήσουμε μια κλασσική δίαιτα.

Τέλος αξίζει να αναφέρω πως ο κάθε άνθρωπος έχει εξατομικευμένες ανάγκες και εκείνος θα επιλέξει να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής που του κάνει καλό, αρκεί να το έχει συζητήσει με τον διαιτολόγο ή τον γιατρό του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.