WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Maria Cristina: Η γυναίκα που κατάφερε να διακριθεί για το σώμα της στα 73 της εμπνέει και καταρρίπτει τα στερεότυπα


The Jennettes

11 Νοεμβρίου 2019

Maria Cristina: Η γυναίκα που κατάφερε να διακριθεί για το σώμα της στα 73 της εμπνέει και καταρρίπτει τα στερεότυπα

Η Maria Cristina είναι μία από τις πιο δυναμικές γυναίκες της ηλικίας της, η οποία μέσα από το παράδειγμα της, ελπίζει να καταρρίψει τα στερεότυπα γύρω από την άθληση και την ηλικία των γυναικών. 

Η ίδια ξεκίνησε να γυμνάζεται στα 69 της και μέσα σε τέσσερα χρόνια, στα 73 της έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε πρωταθλήτρια διαγωνισμών fitness, με την παράλληλη ελπίδα να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες γυναικείες διακρίσεις ενάντια στις ηλικιακές προκαταλήψεις. 

jenny.gr

Με καταγωγή από το Reno της Nevada, η διάσημη πλέον, Maria Cristina αποφάσισε να προσλάβει personal trainer όταν βγήκε στη σύνταξη, αφότου είχε επιτελέσει δύο δεκαετίες ως πρόεδρος Πανεπιστημίου. Μπορεί από νέα να έπαιζε τέννις, να έκανε κολύμβηση και πεζοπορία, αλλά ξεκίνησε να αθλείται πιο ενεργά στα 69 της, και συγκεκριμένα, τρεις φορές την εβδομάδα, αφιερώνοντας άλλα 45 λεπτά για αερόβια άσκηση κάθε πρωί.

Η αλλαγή ήρθε μετά τον θάνατο ενός γνωστού της, ο οποίος δούλευε σε παρόμοιο στρεσογόνο περιβάλλον με εκείνη. Τότε, η ίδια σκέφτηκε πως εάν δεν κάνει κάτι, κινδυνεύει εξίσου από την ίδια μοιραία κατάληξη. 

Δύο χρόνια πριν, το 2017, το πείσμα οδήγησε στην επιτυχία και η τολμηρή αθλήτρια κατάφερε να γίνει τόσο fit που μπόρεσε να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς fitness ανάμεσα σε γυναίκες που είχαν τη μισή της ηλικία, αποσπώντας έξι τίτλους από την πρώτη κιόλας φορά. 

jenny.gr

Όπως αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της, «Σε όσους διαγωνισμούς έχω πάει, παρατηρώ πως οι άντρες διαγωνίζονται ακόμη και στα 80 τους. Αλλά με τις γυναίκες δεν ισχύει το ίδιο, συνήθως παραιτούνται γύρω στα 50. Ελπίζω να αντλήσουν έμπνευση από άτομα σαν κι εμένα και να καταλάβουν ότι όλα είναι δυνατά σε αυτή τη ζωή». 

Αφοσιωμένη στην υγεία και το wellbeing, η 73χρονη Maria Cristina έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις για την άψογη σιλουέτα της, ενώ όπως εξομολογείται, σκοπεύει να συνεχίσει τις προπονήσεις μέχρι τα βαθιά της γεράματα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.