WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτός είναι ο νούμερο ένα λόγος που δεν χάνετε λίπος από την κοιλιά και τι πρέπει να κάνετε


Τζουλιάννα Καρνέζη

22 Νοεμβρίου 2019

Αυτός είναι ο νούμερο ένα λόγος που δεν χάνετε λίπος από την κοιλιά και τι πρέπει να κάνετε

Γυμνάζεστε  τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας και τρώτε υγιεινά γεύματα όσο μπορείτε, όμως η ζυγαριά δείχνει ότι κερδίζετε βάρος, αντί να χάνετε. Και το χειρότερο είναι πως δεν μπορείτε με τίποτα, όσες ώρες και αν γυμνάζεστε, να ξεφορτωθείτε το λίπος γύρω από την κοιλιά. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο βασικότερος λόγος είναι  πως καθώς μεγαλώνουμε δημιουργείται μια διαταραχή στα επίπεδα ορμονών που μπορεί να δυσκολέψει την απώλεια λίπους από την κοιλιά. 

Έρευνες υποδηλώνουν ότι οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες σε θεραπεία ορμονικής αντικατάστασης έχουν χαμηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους από εκείνες που δεν ακολουθούν τη συγκεκριμένη θεραπεία. 

Πριν όμως βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα και να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, μπορείτε να μειώσετε το κοιλιακό λίπος αλλά και να ρυθμίσετε τις ορμόνες σας με φυσικούς τρόπους. 

Να αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές.

Οι επεξεργασμένες τροφές όπως τα γλυκά, τα πατάκια, οι έτοιμες σάλτσες, τα κατεψυγμένα μπορεί να προκαλέσουν ορμονικές ανισορροπίες προκαλώντας υπερφόρτωση οιστρογόνων. Επίσης μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των κακών βακτηρίων στο έντερο, που συνδέονται με πολλές ασθένειες.

Να τρώτε τα καλά λιπαρά.

Το λίπος είναι απαραίτητο για την ορμονική παραγωγή, γι αυτό και δεν χρειάζεται να το αποφεύγετε. Απλά πρέπει να καταναλώνετε τα καλά λιπαρά, που βρίσκονται στο σολομό, στο αβοκάντο, στα αμύγδαλα και στο ελαιόλαδο.

Να καταναλώνετε βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή προγεστερόνης, η οποία βοηθάει στην εξισορρόπηση των οιστρογόνων στο σώμα. Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, τα εσπεριδοειδή και οι φράουλες είναι εξαιρετικές πηγές αυτής της βιταμίνης.

Μειώστε το άγχος.

Ο τρόπος ζωής παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ορμονικής υγείας, ιδιαίτερα στη διαχείριση του άγχους. Οι αυξημένες ορμόνες του στρες είναι ο εχθρός του ορμονικού ελέγχου. Προσπαθήστε να βρίσκετε τρόπους να ηρεμείτε όπως να κάνετε διαλογισμό, να αναπνέετε και μη ξεχνάτε να κοιμάστε σωστά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.