WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια συνήθεια σας προσθέτει κιλά; - Κι όμως δεν είναι το φαγητό


Τζουλιάννα Καρνέζη

3 Ιανουαρίου 2020

Ποια συνήθεια σας προσθέτει κιλά; - Κι όμως δεν είναι το φαγητό

Πιθανότατα έχετε τη συνήθεια να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας σειρά η εκπομπή στην τηλεόραση τρώγοντας το βραδινό σας γεύμα.

Όμως σύμφωνα με τους ειδικούς όσοι τρώνε ενώ παρακολουθούν τηλεόραση ή ασχολούνται με το κινητό τους, μπορεί να χάσουν τον έλεγχο του τι καταναλώνουν. Και φυσικά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραπάνω κιλά.

Η Έκθεση των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ έδειξε πως εκείνοι που τρώνε και είναι συγκεντρωμένοι στο φαγητό τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταναλώσουν λιγότερες θερμίδες, σε σχέση με εκείνους που έχουν αντιπερισπασμούς ενώ τρώνε. Μάλιστα έχει βρεθεί πως η παρακολούθηση της τηλεόρασης μπλοκάρει το αίσθημα κορεσμού, γιατί ο εγκέφαλος επικεντρώνεται σε άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα στην ταινία που παρακολουθείτε.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα πως όταν είμαστε προσηλωμένοι στο φαγητό που τρώμε και απολαμβάνουμε την κάθε μπουκιά είναι πιο πιθανό να καταφέρουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.