WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Jack Dorsey: Ο CEO του Twitter αποκαλύπτει τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής του και τα μυστικά της επιτυχίας του


Τζουλιάννα Καρνέζη

26 Ιανουαρίου 2020

Jack Dorsey: Ο CEO του Twitter αποκαλύπτει τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής του και τα μυστικά της επιτυχίας του

Έχει δισεκατομμύρια και μία απίστευτη έπαυλη στην άκρη της θάλασσας, αλλά δεν έχει γραφείο για να δουλέψει και προτιμά να κυκλοφορεί με το λεωφορείο. O λόγος γίνεται για τον Jack Dorsey, τον CEO του Twitter. 

Είχε πει στο New Yorker ότι χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς γιατί έτσι κάνει έρευνα αγοράς. Έχει μία BMW 3 Series, αλλά δεν την οδηγεί συχνά. Μάλιστα τις πρώτες ημέρες του Twitter, ήθελε να γίνει σχεδιαστής μόδας και ακόμη θεωρείται ένας από τους πιο στιλάτους άνδρες της τεχνολογίας.

Η αντισυμβατική ζωή όμως του Jack Dorsey δεν σταματάει εδώ, αφού με ένα βίντεο για το περιοδικό Wired, απάντησε σε ερωτήσεις χρηστών του Twitter και μία από αυτές ήταν για τις φήμες σχετικά με την «ασκητική» καθημερινότητά του. «Κάποιες από αυτές ισχύουν», είπε, αναφερόμενος σε ένα σχετικό άρθρο.

«Προσπαθώ να διαλογίζομαι δύο ώρες κάθε μέρα», είπε. «Σίγουρα δεν κάνω σάουνα και παγωμένα μπάνια κάθε μέρα, αλλά τρώω εφτά γεύματα την εβδομάδα, μόνο βραδινό». Ο 43χρονος ιδρυτής του Twitter επιβεβαίωσε επίσης πως ακολουθεί τη διαλειμματική νηστεία, περπατάει μέχρι τη δουλειά του και κάνει υδροθεραπεία ώστε να διοικεί με καθαρό μυαλό αποτελεσματικά τις τεχνολογικές εταιρείες του.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Dorsey λέει ότι τρώει μόνο ένα γεύμα την ημέρα, συνήθως βραδινό το οποίος περιλαμβάνει πρωτεΐνη (κοτόπουλο, μπριζόλα ή ψάρι) με λαχανικά (σαλάτα, σπανάκι, σπαράγγια ή λαχανάκια Βρυξελλών). Ενώ έχει κόψει τα γλυκά μπορεί να φάει μόνο μαύρη σοκολάτα ή να πιεί ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθάνομαι πολύ πιο συγκεντρωμένος», είχε πει σε μια συνέντευξή του τον περασμένο Απρίλιο, για την τεχνική της διαλειμματικής νηστείας. «Πολλά από τα στοιχεία της καθημερινότητάς μου γίνονται όχι μόνο για την επιβίωσή μου αλλά για να εξασφαλίσω ότι θα μπορώ να συνεχίσω να αποδίδω και να έχω διαύγεια», εξηγούσε σε ένα podcast. 

Τι είναι όμως η διαλειμματική νηστεία που ακολουθεί ο CEO του Twitter;

Η διαλειμματική νηστεία προτείνει την εναλλαγή ημερών νηστείας με ημέρες ελεύθερης διατροφής ή την αποφυγή κατανάλωσης φαγητού από το μεσημέρι και μετά. Τα μοτίβα που έχουν μελετηθεί μέχρι στιγμής είναι το 1:1, δηλαδή μία ημέρα ελεύθερης διατροφής και μία ημέρα νηστείας, το 5:2, δηλαδή 5 ημέρες ελεύθερες και 2 νηστείας, καθώς και η κατανάλωση φαγητού μέχρι το μεσημέρι και μετά τίποτα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πρωτόκολλα αυτού του μοντέλου διατροφής, που κυμαίνονται από την αποχή από το φαγητό για κάποιες ώρες την ημέρα μέχρι κάποιες μέρες την εβδομάδα. 

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα αρκετά περιοριστικό διατροφικό σχήμα τόσο από άποψη γευμάτων όσο και επειδή τα διατροφικά ερεθίσματα πλέον είναι περισσότερα από κάθε άλλη εποχή. Γι’ αυτό και η διαλειμματική δίαιτα δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους. 

Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε πως η διαλειμματική νηστεία δε θα πρέπει να ακολουθείται από συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως: 

Άτομα κάτω των 18 ετών (παιδιά και έφηβοι).

Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες.

Άτομα που ακολουθούν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή που ορίζει την κατανάλωση φαγητού σε συγκεκριμένες ώρες (πχ διαβητικοί ασθενείς).

Άτομα με τάση ή ιστορικό για διατροφικές διαταραχές, καθώς ο περιοριστικός χαρακτήρας της διαλειμματικής νηστείας μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη εμμονή με το θέμα του φαγητού.

Τέλος να επισημάνουμε πως η πλειοψηφία των επιστημονικών δεδομένων συμφωνεί στο ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να αποτελέσει μία αποτελεσματική μέθοδο απώλειας βάρους, ενώ έχει πιθανά οφέλη και σε δείκτες υγείας. Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το είδος της διατροφής που ταιριάζει στον κάθε άνθρωπο. 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.