WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα χάσετε βάρος εάν είστε άνω των 40 ετών


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς θα χάσετε βάρος εάν είστε άνω των 40 ετών

Όταν φτάνετε τα 40 τα οφέλη είναι πολλά, όπως η σοφία, η αυτογνωσία και η αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να συνηθίσετε μερικές από τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα σας. Μια από αυτές είναι και η μείωση του μεταβολισμού, η οποία μπορεί να κάνει τη διατήρηση του βάρους πιο δύσκολη και την απώλεια ακόμα πιο δύσκολη. 

Ωστόσο, η απώλεια κιλών μετά από 40 δεν είναι αδύνατη. Μπορεί να είναι μια πρόκληση - αλλά οι παρακάτω στρατηγικές λειτουργούν πραγματικά.

Μειώστε, αλλά μην κόψετε τους υδατάνθρακες.

Οι υδατάνθρακες είναι τα καύσιμα του οργανισμού, και ολόκληρες πηγές τροφίμων, όπως φρέσκα φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και πατάτες, παρέχουν βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Εάν κόψετε τους υδατάνθρακες στερείτε από το σώμα σας σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως δυσκοιλιότητα, κόπωση και ευερεθιστότητα.

Ωστόσο, μετά την ηλικία των 40, η ημερήσια απαίτηση σε υδατάνθρακες ενδέχεται να μειωθεί. Η καλύτερη λύση είναι να βελτιστοποιήσετε την ποιότητα των υδατανθράκων που τρώτε. Για παράδειγμα εάν μέχρι σήμερα προτιμούσατε τα πατατάκια, τα μπισκότα και τις σοκολάτες, είναι σημαντικό να κάνετε μια στροφή και να επιλέγετε πλέον τροφές ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά. 

Συμπερασματικά οι υδατάνθρακες δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν σας παχαίνουν όλοι, οπότε δεν χρειάζεται να τους αποβάλλετε εντελώς από τη διατροφή σας. Η απομάκρυνση των υδατανθράκων γενικά δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα και δεν είναι σωστή επιλογή όσο αφορά την υγεία. Ο στόχος είναι να επιλέξετε σύνθετους υδατάνθρακες, να πετύχετε ισορροπία και να μην υπερβαίνετε τις θερμιδικές σας ανάγκες.

Αυξήστε την κατανάλωση λαχανικών. 

Ξεκινήστε πρώτα με λαχανικά και μετά φτιάξτε τα γεύματά σας γύρω από αυτά. Συνιστώ να συμπεριλαμβάνετε ένα γεμάτο φλιτζάνι μη αμυλούχων λαχανικών στο πρωινό και τουλάχιστον δύο φλιτζάνια σε κάθε μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Τουλάχιστον πέντε φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν προστασία από ασθένειες. Τα λαχανικά πρόκειται επίσης να αυξήσουν την πληρότητα, να προσθέσουν όγκο στα γεύματα, να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης, και να υποστηρίξουν την υγιή πέψη. 

Συνδυάστε τα λαχανικά με μια πηγή άπαχης πρωτεΐνης, καλό λίπος και υγιείς υδατάνθρακες και έχετε δημιουργήσει μια ιδανική ισορροπία τόσο για τη διαχείριση του βάρους όσο και για την καλή διατροφή.

Να είστε προσεκτικοί με το αλκοόλ.

Πολλοί άνω των 40 ετών δεν μπορούν να χάσουν κιλά, μέχρι να μειώσουν το αλκοόλ ή να κάνουν ένα διάλειμμα από το ποτό. Το αλκοόλ τείνει να μειώνει τις αναστολές και να διεγείρει την όρεξη, οπότε μπορεί να καταλήξετε να τρώτε περισσότερο χωρίς να πεινάτε πραγματικά. Επίσης, όταν καταναλώνετε αλκοόλ, η διάσπασή του γίνεται η κορυφαία προτεραιότητα του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι τα τρόφιμα που καταναλώνονται μαζί με το αλκοόλ είναι λιγότερο πιθανό να καούν.

Τέλος, η υπερβολική ποσότητα αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τον ύπνο - και ένας υγιής κύκλος ύπνου συνδέεται άμεσα με τον μεταβολισμό, τη διαχείριση βάρους και τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Μην κάνετε αυστηρές δίαιτες. 

Η υγιής, βιώσιμη απώλεια βάρους δεν αφορά την αυστηρή δίαιτα. Η στέρηση και οι συνεχιζόμενες αυστηρές προσεγγίσεις τελικά αποτυγχάνουν. Αντ 'αυτού, υιοθετήστε μια νοοτροπία ισορροπίας, που σημαίνει ότι τρώτε τα πάντα αλλά με μέτρο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.