Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αρχίσετε μια δίαιτα

Τζουλιάννα Καρνέζη
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021

Ο δρόμος για την απώλεια βάρους είναι μακρύς και δύσκολος. Εάν θέλετε να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε αυτήν την απώλεια σε βάθος χρόνου, τότε το ταξίδι δεν θα είναι σύντομο. Ωστόσο εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσετε να ξεκινήσετε την προσπάθεια πιο εύκολα και να τη συνεχίσετε με επιτυχία.

Πριν ξεκινήσετε δίαιτα διαβάστε αυτές τις συμβουλές

Κρατήσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων. Ένα ημερολόγιο τροφίμων είναι πραγματικά ένα χρήσιμο εργαλείο για πολλούς και όχι μόνο για εκείνους που κάνουν δίαιτα. Μπορείτε να το γράφετε σε ένα σημειωματάριο, όπως ακριβώς θα κάνατε με μια λίστα για τις υποχρεώσεις σας. Μπορείτε επίσης, να βρείτε και μερικές δημιουργικές ιδέες για το ημερολόγιό σας στο διαδίκτυο και να το κάνετε διασκεδαστικό, ώστε να σας εμπνέει. Μην το δείτε με φόβο, αλλά αντ' 'αυτού, σκεφτείτε τους παρακάτω χρήσιμους λόγους, για να κρατήσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων.

Σκεφτείτε το ημερολόγιό σας ως έναν φίλο, που δεν θα σας αφήσει να εγκαταλείψετε τον αγώνα σας για την απώλεια κιλών. Μπορεί να μην θυμάστε εάν φάγετε όλη ή τη μισή σοκολάτα και μπορεί να αναρωτιέστε, γιατί δεν χάνετε βάρος, το γράψιμο όμως, θα λύσει όλες σας τις απορίες.

Πρέπει να γνωρίζετε τις αδυναμίες σας. Για να καταφέρετε να χάσετε όλα τα περιττά κιλά με επιτυχία πρέπει να μάθετε όλες τις παγίδες και τις αδυναμίες σας. Με απλά λόγια να είστε ειλικρινής με τον εαυτό ώστε να ξέρετε πότε να βάζετε ένα φρένο.

Να έχετε ανθρώπους δίπλα σας που σας στηρίζουν. Η ενθάρρυνση και υποστήριξη από άλλους παίζουν σημαντικό ρόλο για όσους έχουν βάλει στόχο να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής. Για να χάσετε αποτελεσματικά τα περιττά κιλά πρέπει πρώτα να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να μάθετε να τρώτε σωστά. Αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο, στην πράξη όμως είναι πολύ δύσκολο και γι αυτό χρειάζεστε την υποστήριξη φίλων και συγγενών.

Βάλτε εφικτούς στόχους. Δεν θα χάσετε κιλά εάν έχετε ανέφικτους στόχους. Το μόνο που θα καταφέρετε σε αυτή την περίπτωση είναι να κουραστείτε και τελικά να εγκαταλείψετε. Πρέπει να βρείτε μια ισορροπία σε αυτό που κάνετε και να τρώτε.

Δείτε επίσης:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits