WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί δεν πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας στο ντους;


Τζουλιάννα Καρνέζη

21 Απριλίου 2021

Γιατί δεν πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας στο ντους;
Βρίσκεστε στο ντους κάτω από το ζεστό νερό και πλένετε τα μαλλιά σας και το σώμα σας, οπότε είναι φυσικό να πλύνετε και το πρόσωπό σας.

Βρίσκεστε στο ντους κάτω από το ζεστό νερό και πλένετε τα μαλλιά σας και το σώμα σας, οπότε είναι φυσικό να πλύνετε και το πρόσωπό σας. Όμως θα μπορούσε αυτή η φαινομενικά αθώα συνήθεια να κάνει στο δέρμα σας περισσότερο κακό παρά καλό;

Όσο φυσιολογική και βολική και εάν φαίνεται αυτή η διαδικασία, πολλοί επισημαίνουν πως το ζεστό νερό καθώς κάνετε ντους μπορεί να μειώσει τα φυσικά έλαια που διατηρούν το πρόσωπό σας ενυδατωμένο και λαμπερό.

Επίσης εάν σας αρέσει να κάθεστε πολλή ώρα στο ντους εκθέτετε το δέρμα σας σε θερμότερες θερμοκρασίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, βλάπτοντας ιδιαίτερα την ευαίσθητη επιδερμίδα. 

Υπάρχει αλήθεια σε αυτό;

Η σωστή θερμοκρασία του νερού είναι ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα του δέρματός σας. Ο κίνδυνος είναι ότι το ζεστό νερό μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα και να διαστείλει τα ευαίσθητα αιμοφόρα αγγεία δημιουργώντας ερεθισμούς. 

Από την άλλη μεριά όμως ο ατμός μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία καθαρισμού του προσώπου, καθώς μαλακώνει τους πόρους. Αυτό σημαίνει ότι ο καθαρισμός μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός.

Το βασικό μήνυμα; Βρείτε τη διαδικασία περιποίησης του δέρματος που σας ταιριάζει καλύτερα.

Μπορεί το πλύσιμο του προσώπου σας στο ντους να προκαλέσει ακμή;

Δεν υπάρχει αλήθεια στους ισχυρισμούς ότι το πλύσιμο του προσώπου σας στο ντους μπορεί να προκαλέσει ακμή. Αλλά υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες ότι μπορεί να προκαλέσει ροδόχρους ακμή, εφόσον κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από το τρεχούμενο νερό. 

Οι αιτίες της ακμής είναι περίπλοκες: ορμόνες, στρες, λάθος φροντίδα του δέρματος, κακή διατροφή, ερεθισμός στο μακιγιάζ και ο συνδυασμός των παραπάνω. 

Το μυστικό είναι η μετριοπάθεια. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εστιάσετε στον καθαρισμό πρωί και βράδυ. Ο τακτικός, καθημερινός καθαρισμός του προσώπου είναι σημαντικός για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Τέλος το πιο σημαντικό είναι να καθαρίζετε το πρόσωπό σας το βράδυ, γιατί αφαιρείτε τη ρύπανση που έχει συσσωρευτεί στην επιδερμίδα σας όλη την ημέρα. 

Δείτε επίσης: Τέχνη δίχως όρια: Εντυπωσιακές ζωγραφιές φτιαγμένες μόνο με ένα στυλό

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.