WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή τη δίαιτα ακολουθεί η Meghan Markle όταν θέλει να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης


Τζουλιάννα Καρνέζη

8 Ιουνίου 2021

Αυτή τη δίαιτα ακολουθεί η Meghan Markle όταν θέλει να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης
Η Δούκισσα του Sussex θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διατροφή με σκοπό να επανέλθει στο αρχικό της βάρος

Την Παρασκευή η Meghan Markle έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι και φυσικά η χαρά του ζευγαριού είναι μεγάλη. Όπως όμως και μετά την πρώτη εγκυμοσύνη, έτσι και τώρα η Δούκισσα του Sussex θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διατροφή με σκοπό να επανέλθει στο αρχικό της βάρος. 

Πώς διατηρεί τις τέλειες αναλογίες της η Meghan;

Κάθε πρωί που ξυπνάει πίνει ζεστό νερό με λεμόνι, για αποτοξίνωση αλλά και για τη σωστή λειτουργία της πέψης. Στη συνέχεια τρώει αρκετά φρούτα. Τα φρούτα εποχής παίζουν σημαντικό ρόλο στο διαιτολόγιο της και συνήθως τα συνοδεύει με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς. 

Για μεσημεριανό γεύμα, συνήθως επιλέγει μια σαλάτα με άπαχη πρωτεΐνη και το απόγευμα προτιμάει να πίνει έναν πράσινο χυμό. Εξάλλου όπως έχει δηλώσει και η ίδια ο πράσινος χυμός λειτουργεί ευεργετικά για εκείνη, γιατί της δίνει ενέργεια, όπως θα της έδινε ένα φλιτζάνι καφέ. Τέλος τα τελευταία χρόνια η Meghan έχει αφαιρέσει τη γλυτένη από τη διατροφή της και όπως έχει παραδεχτεί έχει παρατηρήσει μεγάλη διαφορά τόσο στα κιλά της όσο και στο δέρμα της το οποίο φαίνεται πιο λαμπερό.

 

Συμπερασματικά, μπορεί η Meghan Markle να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής κάθε φορά που θέλει να χάσει κιλά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για όλους τους ανθρώπους.

Καταρχάς είναι σημαντικό να επισημάνω πως το το νερό με λεμόνι δεν απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό. Το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί και το δέρμα είναι υπεύθυνα για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Το σώμα μας έχει την ικανότητα να αποβάλλει μόνο του όλες τις τοξίνες και γενικά  τις ουσίες που του είναι άχρηστες. Γι αυτό αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες, απλά περιορίστε την έκθεση σας στις βλαβερές ουσίες.

Επίσης το νερό με το λεμόνι δεν είναι μαγικό φίλτρο που θα αυξήσει τον μεταβολισμό και θα σας αδυνατίσει. Δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, κάποια επιστημονική έρευνα που να το αποδεικνύει. Ωστόσο όπως όλα τα υγρά, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του κορεσμού και στην ενυδάτωση, έτσι ώστε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, εφόσον ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Επιπλέον όσοι νομίζετε πως θα χάσετε κιλά, κόβοντας τη γλουτένη- όπως κάνει η Meghan- κάνετε λάθος. Γιατί το πιο πιθανό είναι ότι όχι μόνο δεν θα μειωθεί το βάρος σας, αλλά στο τέλος μπορεί και να αυξηθεί. Πολλά τρόφιμα ελεύθερης γλουτένης περιέχουν αρκετές θερμίδες, δεδομένου ότι έχουν περισσότερη ζάχαρη, λίπη και νάτριο από τα κανονικά προϊόντα. Και η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός πως μετά την επεξεργασία που έχουν υποστεί αυτές οι τροφές, χάνουν τη γεύση τους και έχουν ανάγκη από τα παραπάνω συστατικά. Αντί λοιπόν να αποφεύγετε τη γλουτένη, εστιάστε καλύτερα σε μια υγιεινή διατροφή και θα χάσετε πολύ γρήγορα τα περιττά κιλά.

Ένα ακόμη αρνητικό για όσους ακολουθείτε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη, ενώ δεν πάσχετε από κοιλιοκάκη, είναι ότι δεν λαμβάνετε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, οι φυτικές ίνες και το φυλλικό οξύ. Άρα διατρέχετε τον κίνδυνο να αναπτύξετε ανεπάρκεια βιταμινών και άλλων συστατικών. Επίσης μπορεί να εμφανίσετε αδυναμία, κόπωση, απώλεια του τριχωτού της κεφαλής και μεταβολές στη διάθεση. Εφόσον πρέπει να διακόψετε τη γλουτένη λόγω κοιλιοκάκης, είναι σημαντικό να έρθετε σε επαφή με το διαιτολόγο σας.

Γι' αυτό λοιπόν, δεν πρέπει να σας ξεγελά το γεγονός ότι πολλές διασημότητες ακολουθούν παράξενες δίαιτες. Συνήθως η εμφάνιση τους οφείλεται σε κληρονομικά χαρακτηριστικά και από την άλλη έχουν μια στρατιά από εκπαιδευτές, μάγειρες και στυλίστες να τους ακολουθούν.

Αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, και φυσικά να έχετε καλή ψυχολογία και να βάζετε πάντα ρεαλιστικούς στόχους.

Photo credits: www.splashnews.com

Δείτε ακόμη: Οι celebrities με τους περισσότερους followers στο Ιnstagram αυτή τη στιγμή

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.