WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας;


The Jennettes

10 Οκτωβρίου 2021

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας;
Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να πλένουμε τα σεντόνια μας μία φορά την εβδομάδα αφού μόνο τότε απομακρύνονται τα βακτήρια και ο ιδρώτας που εισχωρεί σε αυτά κάθε βράδυ. Το φρεσκάρισμά τους είναι απαραίτητο και είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως δεν φθείρονται με τις πολλές πλύσεις όπως τα αγαπημένα μας τζιν. 

Ξαπλώνετε κουρασμένες από τη δουλειά και υπόσχεστε στον εαυτό σας πως μόλις σηκωθείτε, θα αλλάξετε τα σεντόνια.

Το τηλέφωνο χτυπά και κάτι άλλο αποσπά την προσοχή σας με αποτέλεσμα να το αναβάλλετε διαρκώς. Τα σεντόνια που φιλοξενούνται στο στρώμα του κρεβατιού μας πρέπει να αλλάζονται τακτικά καθώς εάν σκεφτούμε καλύτερα, θα συνειδητοποιήσουμε πως το ένα τρίτο της ζωής μας το αφιερώνουμε στον ύπνο! 

Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να πλένουμε τα σεντόνια μας μία φορά την εβδομάδα αφού μόνο τότε απομακρύνονται τα βακτήρια και ο ιδρώτας που εισχωρεί σε αυτά κάθε βράδυ. Το φρεσκάρισμά τους είναι απαραίτητο και είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως δεν φθείρονται με τις πολλές πλύσεις, όπως τα αγαπημένα μας τζιν. 

Οπότε βάλτε τα χωρίς φόβο στο πλυντήριο και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει καλά τις «ανάγκες» τους από τις αναγραφόμενες ετικέτες ώστε να μην τα πλύνετε σε λάθος πρόγραμμα. Αυτό το λέμε γιατί ξέρουμε καλά πως όλοι παγιδευόμαστε κάποια στιγμή, διαλέγοντας ένα ακατάλληλο πρόγραμμα και υψηλή θερμοκρασία ώστε να διώξουμε λεκέδες και μικροοργανισμούς από την επιφάνειά τους.

Αυτή η συνήθεια όμως, δεν είναι απαραίτητη παρά μόνο αν τα σεντόνια σας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτου καθαρισμού! Στη θέση του, μπορείτε απλά να επιλέξετε το πρόγραμμα πλύσης ή εκείνο για βαμβακερά και χρωματιστά υφάσματα. Αυτά τα προγράμματα διαρκούν λιγότερο, είναι πιο «φιλικά» στις ίνες του υφάσματος και, έτσι, μειώνουν το τσαλάκωμα.

Εάν δυσκολεύεστε να πλένετε κάθε εβδομάδα τα σεντόνια σας που είναι το ιδανικό σενάριο, τότε οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute έχουν για εσάς μια δεύτερη εναλλακτική. Όπως καταλήγουν, το μεγαλύτερο διάστημα που μπορείτε να κρατήσετε τα σεντόνια σας μακριά από το πλυντήριο είναι 2 εβδομάδες. 

Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε την αρχή και να βάλετε πρόγραμμα στην τακτική τους καθαριότητα!

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα φυτά που μπορούμε να βάζουμε στο υπνοδωμάτιό μας 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.