WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το φαγητό που αν τρώτε κάθε μέρα, θα ζήσετε μέχρι τα 100


The Jennettes

15 Οκτωβρίου 2021

Το φαγητό που αν τρώτε κάθε μέρα, θα ζήσετε μέχρι τα 100

Εκτός από απόλαυση, το φαγητό είναι καύσιμο για τον οργανισμό. Από αυτό εξαρτάται, κατά μεγάλο ποσοστό, η ποιότητα της ζωής μας.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Ένωσης Αμερικανών Καρδιολόγων, Circulation, χώρισε τους συμμετέχοντες σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη, περιλάμβανε εκείνους που ακολουθούσαν το «δυτικό» πρότυπο διατροφής, το οποίο χαρακτηρίζεται από κατανάλωση κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένων τροφίμων και ζάχαρης. Η δεύτερη, αφορούσε τη «συνετή» δίαιτα, γεμάτη λαχανικά, φρούτα, ψάρι, κοτόπουλο και όσπρια.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι η δεύτερη κατηγορία είναι καλύτερη για τον οργανισμό. Οι συμμετέχοντες που ανήκαν σ’ εκείνη, είχαν 17% μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας, 28% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά προβλήματα.

Παράλληλα, όσοι τρέφονταν σύμφωνα με το δυτικό πρότυπο είχαν 21% μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους και 22% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.

Εφόσον λοιπόν η διατροφή είναι τόσο σημαντική, κάποια τρόφιμα μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο. Κοιτώντας τις περιοχές του κόσμου με το μεγαλύτερο όριο ζωής, οι ειδικοί κατέληξαν πως ένα είδος είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να ζήσουμε ως τα 100: τα φασόλια. Καλά διαβάσατε.

Μάλιστα, ένα φλιτζάνι την ημέρα είναι εξαιρετικό για τον οργανισμό. Κι αυτό γιατί είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών, ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά. Περιέχουν, επίσης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, την πολυφαινόλη, η οποία βοηθά στην υγιή γήρανση.

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.