WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 υγιεινές συνήθειες για να βάλετε στη ζωή σας τη νέα χρονιά


JTeam

28 Ιανουαρίου 2022

8 υγιεινές συνήθειες για να βάλετε στη ζωή σας τη νέα χρονιά
pexels
Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι περισσότερο από το 40 τοις εκατό των ενεργειών που εκτελείτε καθημερινά δεν αποφασίζονται πραγματικά από εσάς. Στην πραγματικότητα είναι συνήθειες.

Οι συνήθειες υπαγορεύουν πώς ζούμε, πώς αποδίδουμε και τους στόχους που πετυχαίνουμε στη ζωή μας. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι οι συνήθειες, σκεφτείτε τις ως εξής: Κάτι που κάνετε τακτικά χωρίς να χρειάζεται να το σκέφτεστε συνειδητά.

Οι υγιεινές συνήθειες βελτιώνουν τη συνολική μας ευεξία και μας κάνουν να νιώθουμε καλά, περιλαμβάνοντας πράγματα όπως τακτική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, τήρηση υποσχέσεων κ.λπ. Αυτός είναι και οι λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να έχουμε υγιεινές συνήθειες.

Τώρα που καταλάβατε τι είναι οι συνήθειες και τα οφέλη που προσφέρουν, ας ρίξουμε μια ματιά στις παρακάτω που καλό θα ήταν να υιοθετήσετε για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα υγιεινό πρωινό

Δώστε απόλαυση στο ξεκίνημα της ημέρας σας με ένα πλήρες πρωινό γεύμα, που θα σας κρατήσει χορτάτους και θα σας εφοδιάσει με όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεστε για να έχετε ενέργεια και καλή διάθεση όλη μέρα.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Η λήψη της σωστής ποσότητας νερού είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς κάθε κύτταρο, ιστός και όργανο στο σώμα μας χρειάζεται νερό. Παραδοσιακά μας λένε ότι χρειαζόμαστε οκτώ ποτήρια νερό καθημερινά, ποσότητα που δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Ίσως ένας καλύτερος οδηγός είναι να προσπαθήσετε να πίνετε αρκετό νερό ώστε να ουρείτε μία φορά κάθε 2-4 ώρες και τα ούρα σας να είναι ανοιχτόχρωμα.

Κοιμηθείτε

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία μας. Καθώς κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος αποκαθιστά τα νευρικά δίκτυα ώστε να μπορούν να λειτουργούν πλήρως όταν ξυπνάμε.

Από την άλλη μεριά η στέρηση ύπνου προκαλεί εναλλαγές στη διάθεση, ευερεθιστότητα, προβλήματα υγείας και δυσλειτουργία που επηρεάζει τον τρόπο σκέψης μας και μας κάνει να αντιδρούμε αρνητικά σε πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινή μας ζωή. Περισσότερος ύπνος ισοδυναμεί με μια αίσθηση γαλήνης.

Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη έννοια και έχει καλούς λόγους για να είναι συνώνυμο της καλής ψυχικής υγείας. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τακτικές πρακτικές διαλογισμού μειώνουν το στρες, το άγχος και τα προβλήματα υγείας. Ο κύριος λόγος είναι ότι ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερβολικής σκέψης και στη δημιουργία μιας πιο θετικής νοοτροπίας.

Φροντίστε να μασάτε καλά την τροφή σας

Η σωστή μάσηση της τροφής είναι απαραίτητη για την ολοκληρωμένη πέψη υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών, αποτρέπει τον τραυματισμό του εντέρου, προλαμβάνει αλλεργικές αντιδράσεις και παθήσεις του πεπτικού.

Επίσης όσοι δεν μασούν καλά την τροφή τους δεν έχουν το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού με σκοπό να χορτάσουν.

Προμηθευτείτε υγιεινά τρόφιμα

Όταν βρίσκεστε στο σπίτι συνήθως τσιμπολογάτε ό,τι έχετε στα ντουλάπια, το ψυγείο και την κατάψυξή σας. Όμως εάν το μόνο που έχετε εκεί μέσα είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως σοκολάτα και παγωτό, τότε θα πιάσετε τον εαυτό σας να τα τσιμπολογάει συνέχεια και αυτό δεν είναι τόσο καλή ιδέα. Για να κόψετε αυτή τη συνήθεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε πολλές υγιεινές τροφές που να είναι εύκολα προσβάσιμες. Και μια από τις καλύτερες επιλογές είναι τα κοτόπουλα Αγγελάκη.

Γιατί όμως τα συγκεκριμένα κοτόπουλα; Πολύ απλά γιατί εκτρέφονται στις ιδιόκτητες φάρμες της εταιρείας στην Εύβοια, στις καλύτερες συνθήκες και είναι πιστοποιημένα από τον Agrocert για τη διατροφή τους με φυτικές τροφές που αποτελούνται από άριστης ποιότητας δημητριακά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Η Αγγελάκης διαθέτει επίσης τη μοναδική σειρά προϊόντων Ελαιοπουλάκι®, το οποίο εκτρέφεται με 100% φυτικές τροφές, που βασίζονται στο καλαμπόκι και το ελαιόλαδο, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3 και Β6 (για υγιή μεταβολισμό αλλά και νευρικό σύστημα) αλλά και σελήνιο.

Και εδώ θα θέλαμε να σταθούμε για λίγο…Γιατί πολλοί ίσως να μην το γνωρίζουν, ωστόσο το σελήνιο είναι ένα ισχυρό μέταλλο ζωτικής σημασίας και με πολλαπλά οφέλη. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές διαδικασίες στον οργανισμό μας, όπως στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ενώ μας προστατεύει και από τις βλαβερές συνέπειες του οξειδωτικού στρες.

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας δεν έχετε παρά να επιλέξετε και να μαγειρέψετε τα κοτόπουλα Αγγελάκης εύκολα, γρήγορα και απλά και το αποτέλεσμα θα φανεί στο πιάτο σας αλλά και στον οργανισμό σας.

Εστιάστε στα χρώματα, όχι στις θερμίδες

Πάρα πολλοί άνθρωποι εστιάζουν την υγεία και τη διατροφή τους στο πόσες θερμίδες καταναλώνουν καθημερινά. Αλλά μια υγιεινή διατροφή δεν αφορά μόνο τις θερμίδες.

Για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της κατανάλωσης μιας χούφτας ωμών ξηρών καρπών και της ίδιας θερμιδικής ποσότητας κέικ. Σίγουρα, το τελευταίο μπορεί να έχει καλύτερη γεύση– αλλά οι ξηροί καρποί θα είναι πάντα η πιο υγιεινή επιλογή.

Να είστε δραστήριοι και εκτός γυμναστηρίου

Πολλοί από εσάς μπορεί να πηγαίνετε γυμναστήριο είτε πριν πάτε στη δουλειά είτε μετά. Σίγουρα ξέρετε πώς να ξεκινάτε ή πώς να τελειώνετε καλά τη μέρα σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε τις συνήθειές σας και εκτός γυμναστηρίου.

Ενώ το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο είναι αξιέπαινο, καλό είναι να μην κάνετε μόνο αυτό και τέλος. Βγείτε στον καθαρό αέρα και το φυσικό φως και κινήστε το σώμα σας όπως θα το ήθελε η φύση – περπατώντας και τρέχοντας.

Να θυμάστε ότι για να αποκτήστε υγιεινές συνήθειες δεν χρειάζεται να ξυπνάτε κάθε πρωί χαράματα για να γυμναστείτε, ούτε χρειάζεται να λιμοκτονείτε πίνοντας μόνο χυμούς ή τρώγοντας μόνο σαλάτες. Μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας και τη διάθεσή σας κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωή σας. Αρκεί να έχετε τους κατάλληλους συμμάχους και ένας από αυτούς είναι τα προϊόντα Αγγελάκη, και οι ευεργετικές ιδιότητές τους για τον οργανισμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.